RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

15 april 2019 | 12:00

Vilka spel kan vi vänta oss till PlayStation 5?

Det ryktas om en stark line-up direkt från lansering med "The Last of Us Part II", ett nytt "Grand Theft Auto" och "Assassin's Creed" i vikingarnas värld. MovieZines spelexpert tycker till.
Vi har fortfarande inte hört ett officiellt ord om när PlayStation 5 kan släppas. Det hindrar inte rykten och "läckor" från spridas. Just nu rapporterar flera sajter om några potentiella spel som kan släppas med den hajpade konsolen.

Comicbook.com skriver att efterlängtade spel som "The Last of Us Part II" och "GTA VI" kommer lanseras ihop med PS5. Nya "Assassin's Creed" som ryktas ha vikingatema, ett nytt Harry Potter-spel och "Battlefield Bad Company 3" sägs också vara aktuella.

Ovanstående bygger på ett inlägg som publicerades på Pastebin redan i vintras, från en källa som påstår sig vara jobba för en europeisk spelutvecklare. Lita på det på egen risk - vi tar just nu ryktet med en stor nypa salt.
 
 
 
MovieZines spelskribent Lina Svensson tror dock att dessa rykten kan stämma, då vi har hört många liknande rapporter på sistone:

- Jag tror att Sony kommer att offentliggöra PlayStation 5 och samtidigt visa upp en trailer för det kommande "GTA"-spelet, för att verkligen vrida upp hypen till max. "The Last of Us Part II" vet vi ju att det är på g. Men det spelet tror jag kommer släppas både till PS4 och PS5. "Assassin's Creed"-rykterna tror jag också kan stämma, vikingatema känns som någonting man kan göra riktigt snyggt, plus att många skulle uppskatta ett sådant tema.

- De andra spelen vågar jag inte uttala mig om. Men jag tror på dessa titlar, sedan tror jag att det är mycket som är på g, men det kommer vi att få veta mer om först när den nya konsolen lanseras.

Själv hoppas Lina Svensson på något nytt från Valve, skaparna bakom "Half-Life" och "Portal":

- Med tanke på att många före detta anställda som tidigare jobbat hos Valve har börjat jobba hos dem igen. Detta kanske bara är önsketänkande från mitt håll, men jag håller tummar och tår för att vi får se något nytt från Valve till PS5.

- Och jag tror att PlayStation 5 inte är långt borta, vem det. Det kanske lanseras redan till jul. Och då kan det ju lanseras tillsammans med "The Last of Us Part II" som första stora spelsläpp, säger Lina.
 
Hur är era förväntningar på PlayStation 5. Vilka spel hoppas och tror ni på? Kommentera nedan.
| 15 april 2019 12:00 |