SPEL

Skribent

David Grundström

11 maj 2017 | 16:30

Vila i frid! “Mass Effect” verkar läggas på is

Uppgifter säger att utgivaren EA varit besviken på "Mass Effect: Andromedas" bemötande.
Det verkar inte vara så bra stämning på Bioware Montreal just nu!
 
Spelstudion, som låg bakom utvecklingen av spelet "Mass Effect: Andromeda", skall enligt källor till spelpublikationen Kotaku ha varit besvikna på spelets mottagande. Så pass att studion skalats ner till en "supportstudio" som får hjälpa till med utvecklingen av andra spel i Electronic Arts portfölj. Såsom "Star Wars: Battlefront II" samt det nya, ännu inte avslöjade, projektet som Bioware jobbar med.
 
Det som blir kvar av studion kommer dock fortsätta att jobba på uppdateringar för "Andromedas" flerspelarläge. Om dessa rykten stämmer, eller i fall det helt enkelt bara är en omfördelning av personal efter utvecklingen varit klar är nog någonting vi aldrig kommer få reda på.
 
 
Gällande "Mass Effect" så läggs serien således, enligt dessa källor, på is. Det kommer nog med andra ord ta ett tag innan vi får utforska rymden och romansa med utomjordingar igen. Men med tanke på hur varmt mottaget de första tre spelen var, och den slagkraft som spelserien fortfarande har, är det svårt att tro att "Mass Effect: Andromeda" är det sista vi fått se från det universumet.
 
Lite tråkigt kan jag tycka. Jag hade trots allt ganska kul med "Mass Effect: Andromeda", även om det inte riktigt levde upp till det arv som den föregående trilogin lämnade efter sig. Samtidigt kan jag förstå beslutet, spelet fick välförtjänt kritik och kändes i mångt och mycket som en ofärdig produkt vid släppet.
 
Vad tror du? Kommer vi få se ett nytt "Mass Effect" inom någon snar framtid eller stämmer uppgifterna?
| 11 maj 2017 16:30 |