Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 mars 2020 | 22:15

Viktiga "Scrubs"-klippet får viral spridning i nya Corona-tider

Komediserien "Scrubs", som utspelade sig på ett sjukhus, förklarade på ett tydligt sätt hur virus och bakterier sprider sig redan för 14 år sedan.
Delar av avsnittet "My Cabbage", från den femte "Scrubs"-säsongen, har trots sina 14 år på nacken börjat spridas allt mer i sociala medier under de senaste dagarna. Givetvis hänger även det här, likt praktiskt taget alla andra nyheter just nu, ihop med Corona-pandemin. 
 
För den som velat hitta ett enkelt och tydligt klipp, som visar hur enkelt virus och bakterier kan smitta från en person till en annan - och hur ett vänligt handslag potentiellt kan leda till att någon i en riskgrupp blir smittad, så finns allt detta inbakat i det här specifika "Scrubs"-avsnittet.
 
 
Den äldre kvinnan i slutet av klippet ska precis skrivas ut ur sjukhuset efter att ha varit inlagd under en längre tid, men smittas här igen med en ny sjukdom som i ett senare avsnitt även tar hennes liv. För att vara en komediserie som var känd och uppskattad för sina enkla och "löjliga" skämt, så är det nu alltså många som ser på det här avsnittet som ett smidigt sätt att (kanske något förenklat) förklara något allt mer allvarligt och aktuellt.
 

Läs också: Coronaviruset stoppar produktionen av 121 tv-serier

 
Följde du också "Scrubs" när det begav sig - minns du avsnittet i fråga? Kommentera gärna nedan!
| 17 mars 2020 22:15 |