Serie

Skribent

MovieZine

29 augusti 2017 | 12:00

Femte säsongen av "Vikings" har premiär i november

Den 30 november är "Vikings" tillbaka på HBO Nordic med ett dubbelavsnitt. Här är vad vi vet om den nya säsongen... (Varning för spoilers!)
Den femte säsongen av vikingaserien börjar med att Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen) hävdar sitt ledarskap över the Den Stora Hednaarmén, samtidigt som Lagertha (Katheryn Winnick) är regerande drottning över Kattegat.

Efter att Ivar dräpt sin bror Sigurd väntar ett blodigt krig, Ragnars söner planerar nästa steg efter att ha hämnats sin fars död. Bjorn (Alexander Ludwig) följer sin ödesbestämda färd till Medelhavet och Floki (Gustaf Skarsgård), som lider av förlusten av sin maka Helga, ger sig ut på haven och utlämnar sig till gudarnas vilja.

Det utlovas en säsong full av spännande allianser och grymma svek när vikingarna slåss om världens herravälde.
 
Som tidigare aviserats, ansluter Jonathan Rhys-Meyers (aktuell med actionthrillern "Black Butterfly") i en bärande roll som krigarbiskopen Heahmund. I återkommande roller ser vi danska Marco Ilsø som Hvitserk och finska Jasper Pääkkönen och Peter Franzén som Halfdan the Black och kung Harald Finehair. En ny bekantskap är svenska Alicia Agneson.

”Vikings” femte säsong inleds den 30 november med ett dubbelavsnitt.
 
HBO Nordic visar avsnitten simultant med History Channel i USA. Alla tidigare säsonger av ”Vikings” kommer tillbaka för streaming samtidigt som premiären av säsong 5.
 
 
Hur ser dina förväntningar ut på "Vikings" kommande säsong? Eller har du slutat följa serien? Kommentera nedan.
| 29 augusti 2017 12:00 |