Skribent

Anna Thunman Sköld

28 februari 2014 | 16:01

"Vikings" är tillbaka

I dag kommer premiären av säsong två till HBO Nordic - och det med buller och bång. *Obs- spoilers för säsong 2 i texten*

- Det är en riktigt kul säsong som väntar. Allt är större, allt är bättre, mer står på spel och jag tror tittarna kommer att älska det, säger Katheryn Winnick som spelar sköldmön Lagertha i en bakomintervju History gjort.

När vi sist lämnade "Vikings" hade huvudpersonen Ragnar Lothbrok, spelad av Travis Fimmel, gått från att vara bonde till en härjande vikingakrigare som seglat västerut och upptäckt Englands rikedomar.

- Att komma tillbaks till säsong två kändes så bra, vi visste alla mer om våra karaktärer, konflikterna är större och manusen bättre, säger Travis Fimmel i samma intervju.

Gustaf Skarsgård, som spelar Ragnars vapenbroder och gode vän Floki, håller med.

- Vi hade redan förra säsongen hittat våra rollfigurers fysikalitet och allting, så det var som om vi aldrig lämnat inspelningarna.

Men lika mycket som allt gick uppför för Ragnar i första säsongen, lika mycket kommer det nu gå utför. Krig och kriser väntar. Ragnar hade en affär med prinsessan Aslaug (Alyssa Sutherland) i slutet av säsong ett, som inte hålls hemlig länge då Ragnar och Lagerthas son Bjorn bevittnat den. Och hans lojalitet ligger hos sin mor. Dessutom... det användes inga p-piller på den tiden om vi säger så.

- Det som inte dödar dig, gör dig starkare, säger Kathryn Winnick kryptiskt till TVGuide. Triangeldramat kommer ha en viktig roll i säsongen.

En annan konflikt är den mellan Ragnar och hans bror Rollo (Clive Standen). Redan i första avsnittet ställs brödernas rivalitet på sin spets.

- Ragnar och Rollo har nått den punkt där det enda sättet de kan nå en uppgörelse är på slagfältet, säger Standen.
- Det blir ett blodbad, tillägger han.

Stridsscenerna spelades in på Irland under fyra dagar med 236 statister och 105 stuntmän. Som sagt: allt är större den här säsongen.

- "Vikings" vet vad den är nu. Den är full av självförtroende, vigör och passion, säger seriens skapare Michael Hirst.

"Vikings", säsong två, ser du i HBO Nordic med start i dag.

Teaser:

Recap:

| 28 februari 2014 16:01 |