Film

Skribent

Viktor Eriksson

4 april 2024 | 19:00

Videovåldsklassikern “Motorsågsmassakern” firar 50 med extra allt

Släpper 4K Blue-ray-version i specialbyggd motorsågslåda som låter när den öppnas.
I år fyller den ikoniska skräckfilmen “Motorsågsmassakern” hela 50 år. MPI Media Group och Dark Sky Films meddelar nu att de tänker fira jubileet hela året fram till och med oktober då det är 50 år sedan filmen hade sin ursprungliga premiär.
 
Firandet kommer att bestå i flera biovisningar av “Motorsågsmassakern” i USA. Om det också kommer bli några visningar i Sverige återstår att se. Bloody Disgusting rapporterar att senare i år kommer filmen också att släppas i en ny samlarutgåva formad som en motorsåg som låter när den öppnas. Samlarutgåvan kommer bland annat innehålla en 4K Blue-ray-version av filmen så väl som en exklusiv VHS-utgåva. 
 
 
“Motorsågsmassakern” orsakade en stor debatt när den släpptes 1974 och filmen blev förbjuden i flera länder. Bland annat Sverige. Filmen var också en återkommande punkt i diskussionen om videovåld, alltså i vilken mån det behöver finnas en gräns för hur våldsam underhållning får vara.
 
I Sverige släpptes “Motorsågsmassakern” fri för videodistribution i nedkortat version först 1994 och i oklipptversion 2001. Under 2003 fick filmen 15-årsgräns.
 
 
| 4 april 2024 19:00 |