Film

Skribent

Matilda Klinga

16 november 2016 | 10:35

Spelsuccén "Minecraft" kommer till vita duken med Steve Carell

Spelfenomenet ska nu bli film men vi måste vänta till 2019 för att se den på vita duken. Nu är den förste skådespelaren så gott som klar.
Spelfenomenet "Minecraft" har blivit allt från böcker till lego, och ska nu även bli film. Variety skriver att Steve Carell kan spela i filmen men det är okänt vilket roll. Warner Bros som producerar filmen vill inte kommentera om castingen.

Skaparen av TV-serien "It's always sunny in Philadelphia" Rob McElhenney både regisserar och skriver manus till filmen. Det är en lång väntan till filmen då den planeras att ha premiär 24 maj 2019. 

När filmen väl har premiär kommer den att visas i både 3D och IMAX. Filmen "Minecraft" riktar in sig på att fånga "Jurassic Worlds" publik enligt IGN

Svenska datorspelsföretaget Mojang är involverade i utvecklingen av filmen. Mojang kommer att samarbeta med Warner Bros för att se till att filmen stämmer överens med spelet senaste version. Mojang-chefen Vu Bui skriver på sin blogg att det är lång tid att vänta på filmen men att det behövs för att göra filmen riktigt cool. 

Tror ni att det kommer att bli en bra film?
| 16 november 2016 10:35 |