Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 oktober 2019 | 11:30

Viaplay uppfinner den nya genren Nordic Comic Noir

Först ut blir den nya Viaplay-serien "Cryptid" som spelas in i finska Åbo, med förväntad premiär under 2020.
Nordic Noir har satt svenska film och tv-produktioner på kartan och många av dem, som "Bron", "Innan vi dör" och "Advokaten", visas exempelvis redan flitigt i Storbritannien. I ett pressmeddelande introducerar nu Viaplay den nya genren Nordic Comic Noir, i vilken den nya serien "Cryptid" kommer att bli den första serien av många. Det återstår däremot fortfarande att se exakt hur den nya serien kommer att särskilja sig från övriga Nordic Noir-serier.
 
"Cryptid" beskrivs som "en sexig och läskig ungdomsthriller i skolmiljö med en övernaturlig twist" samt att "det är en nagelbitande dramaserie med tio avsnitt á 22 minuter där vi får följa en grupp gymnasieungdomar och ämnen som kärlek, sex och relationer tas upp". I seriens ledande roller kommer vi att få se Julius Fleischanderl ("Sameblod"), Astrid Morberg ("Calina") och Maja Johanna Englander.
 
I övriga roller kommer vi exempelvis att få se Amanda Lindh ("Bonusfamiljen"), Jacques Karlberg ("Farang"), Deniece Ignacio Nyman ("Alex"), Beata Borelius Larsson ("Love is…"), Johan Hedenberg ("Blå ögon"), Angelina Håkansson ("Ted – för kärlekens skull"), Avin Kananian ("Aniara"), Christian Fandango Sundgren samt en skådespelardebut för artisten Oscar Zia. 
 
Huvudförfattare är Morgan Jensen ("Tjockare än Vatten", "Superswede") och Henrik Jansson-Schweizer ("Tjockare än Vatten", "Superswede", "Midnattssol"), baserad på en originalpitch från serieförfattaren Sylvain Runberg. 
 

Läs också: De 10 bästa originalserierna på Viaplay 2019

 
Tror du att Nordic Comic Noir och "Cryptid" kommer att bli en hit under 2020? Kommentera gärna nedan!
| 3 oktober 2019 11:30 |