Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

4 februari 2024 | 16:00

Viaplay har sålt sin "Heder" - succéserien hittas nu hos konkurrenten

Två säsonger av den populära advokatserien finns nu att streama på Prime Video.
2019 slog "Heder" rekord med den bästa premiärhelgen någonsin för en originalserie från Viaplay, och blev med tiden en av streamingtjänstens mest sedda. Så när ett krisande bolag behöver lite extrapengar är det försås en bra kaka att låta andra ta del av.
 
"Heder" handlar om en advokatbyrå som drivs av fyra kvinnor med målet att göra världen till en bättre plats för framför allt kvinnliga våldsoffer. Serien är baserad på en idé av skådespelerskan Sofia Helin ("Bron"), som också utvecklat den tillsammans med kollegorna Alexandra Rapaport ("Gåsmamman"), Julia Dufvenius ("Lust") och Anja Lundqvist ("Tillsammans 99").
 
Helin håller sig dock bakom kameran den här gången, medan övriga tre ovan nämnda spelar huvudrollerna tillsammans med Eva Röse ("Maria Wern")
 
MovieZines recensent Sofie Eliasson gav "Heder" en fyra i betyg och menade att "avsnitten fylls av hemligheter, samhällskritik och spänning samtidigt som serien både skrämmer och engagerar".
 
Det är de två första säsongerna av "Heder" som finns tillgängliga för streaming på Prime Video. Alla säsonger, inklusive den tredje, går fortfarande att se hos Viaplay.
 
 
 
| 4 februari 2024 16:00 |