Skribent

MovieZine

25 oktober 2023 | 08:30

Viaplay sänder sista intervjun med Lasse Berghagen

Mark Levengood möter Lasse Berghagen i en unik sista intervju, som spelades in i hemlighet och fick bara visas efter hans död.
Han var en av Sveriges mest folkkära artister och programledare som gjort avtryck på en hel nation. Men vilka ord ville Lasse Berghagen lämna efter sig? Det avgjorde han själv i en sista öppenhjärtig intervju i den nya programserien "Sista ordet".
 
Mark Levengood gjorde den varma intervjun med Lasse Berghagen för ett år sedan. Ingen av dem visste då när avsnittet skulle sändas. De visste bara att det skulle ske efter att Lasse Berghagen gått ur tiden.
 
– Hur summerar man ett långt och spännande liv? Vad blir viktigt att titta tillbaka på i backspegeln, och vad krymper i betydelse? Och hur formulerar man sig när man vet att intervjun sänds först efter ens bortgång? Jag är tacksam för det förtroende jag fått, där jag varsamt och respektfullt försökt hjälpa våra legendarer att vid ett sista tillfälle prata till vårt land och ta farväl, säger Mark Levengood i ett pressmeddelande.
 
 

Nya programserien spelas in i hemlighet

 
Lasse Berghagen somnade in den 19 oktober efter en längre tids sjukdom. Han genomgick en hjärtklaffsoperation i september som kroppen tyvärr aldrig återhämtade sig från. I ett intimt samtal med Mark Levengood berättar Lasse om sitt liv, sin karriär och sina tankar kring döden.
 
- Jag har alltid skjutit döden ifrån mig. Jag tror att det finns något mer, något som vi inte förstår oss på idag, säger Lasse Berghagen i programmet.
 
Avsnittet av "Sista ordet" med Lasse Berghagen blir också premiären av programserien. Fler hemliga avsnitt finns inspelade med Mark Levengood som programledare. Intervjun bandas med premissen att sändas först när personen gått bort. Inspelningen sker i en tom studio där ytterst få inblandade känner till intervjun där huvudpersonen på livets höst tar ett sista publikt farväl.
 
Mark Levengood har träffat några av Sveriges mest folkkära och framstående profiler för "Sista ordet" och allt råmaterial från intervjun doneras som ett kulturarv till Kungliga biblioteket.
 
"Sista ordet" släpps den 29 oktober kl. 15 på Viaplay och visas i TV3 samma kväll.
| 25 oktober 2023 08:30 |