Film

Skribent

MovieZine

22 januari 2024 | 12:00

Nytt på Viaplay: Är detta en av Stephen Kings sämsta filmer?

2022 års eldiga rysare blev grillad, stekt och bränd av både kritiker och fans.
2022 års ”Eldfödd” har nyss lagts till i Viaplays streamingutbud.
 
Rysaren är den andra filmatiseringen av Stephen Kings klassiska roman från 1980, som handlar om en flicka med pyrokinetiska förmågor - hon kan framkalla eld med tankens kraft. När staten får nys om unga Charlie och vill tillfångata henne måste familjen fly.
 
Den första versionen kom år 1984 och blev gnistan som tände Drew Barrymores karriär. I nyinspelningen syns Ryan Kiera Armstrong och Zac Efron i huvudrollerna.
 
 
Men vår recensent blev knappast eld och lågor när "Eldfödd" gick upp på bio. Skräckfilmen belönades med lägsta betyg på MovieZine: "Filmens tunna hämndintrig och schabloner till rollfigurer är inte det enda som gör den till ett av årets bottennapp. ”Eldfödd” lyckas nämligen inte ens med att få sin huvudperson Charlie att framstå som särskilt sympatisk", skriver Oskar Möller.
 
Och han är inte den ende att roasta filmen. "Eldfödd" har låga 4,6/10 i betyg på IMDb och enbart 11% positiva recensioner på Rotten Tomatoes. Kan detta vara en av Stephen Kings mest sågade filmer? Se den på Viaplay - på egen risk...
 
| 22 januari 2024 12:00 |