Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

7 november 2015 | 22:30

Vi analyserar "Warcraft: The Beginning"-trailern

Med kommentarer från självaste Duncan Jones.
En av årets hetaste trailers släpptes ju igår i form av den hett efterlängtade "Warcraft: The Beginning"-trailern och i form av egenutnämnt super-fan tänkte jag ge mig på en enklare analys. Duncan Jones bröt igår ner materialet och berättade lite kring olika utvalda punkter, och med utgångspunkt av dem kör vi igång!



Duncans kommentar: 

- Jag hade jobbat med en kille vid namn Jeff White som jobbade på Industrial Light & Magic, och som har arbetat med Hulken på "Avengers"-filmerna. Han var killen som skulle fixa orcherna åt oss på "varelse-sidan" av filmen. Han visade mig en tidig prototyp som han hade gjort och som visade vad han ville göra med orcherna. Den var helt extraordinär. Och jag visste att jag skulle skriva en karaktär som publiken skulle gråta med och älska att se. Men om jag nu skulle göra det, skulle vi kunna leverera det visuella? När jag såg vad han hade gjort, så visste jag att vi skulle kunna det.

Här har vi alltså Durotan, Frostwolf-klanens ledare, och Thralls far. Troligtvis kommer filmen att visa hans kamp för att förhindra orcherna att dricka Mannoroths blod (som i slutändan visar sig fruktlös) och hur han och hans klan tvingas gå i exil i Alterac Valley. En av The Hordes "good guys". Spelad av Toby Kebbell, som sitter inne på en röst och framtoning full av härlig pondus.

Large 3858c352b269132c3eed77b8d06335aa 8j07 d017 00145rv4 hr crop

Duncans kommentar:

- Travis är en jävligt karismatisk kille. Jag hade alltid en krypande misstanke om att ingen annan riktigt trodde att jag skulle lyckas med att få publiken att bry sig om några andra än orcherna, så jag visste att vi verkligen skulle behöva leverera på människosidan för att balansera vågen lite. Jag visste att vi behövde någon som kunde fånga publikens intresse och som kunde vara lite magnetisk. Travis har lyckats med det. Han är en bonn-pojke i grunden, så han har en väldigt naturlig, ruffig, lera-mellan-tårna-kvalitet som gör att man verkligen tror på honom i rollen.

Travis Fimmel spelar Anduin Lothar, som är den sista sanna ättlingen från den urgamla Arathi-linjen. Kallad "Azeroth's Lejon" var han allmänt ansedd som en av de mäktigaste krigarna någonsin och han slogs i både det första- och andra kriget, och var barndomsvän till både Medivh, som i filmen spelas av Ben Foster, och till Stormwinds prins, Llane Wrynn.

Large 3858c352b269132c3eed77b8d06335aa warcraft human in armour

Duncans kommentar:

- Rustningen gjordes av Mayes Rubeo, vår kostymdesigner. Warcraft besitter en väldigt distinkt look och både Mayes och Blizzard jobbade nära mig för att vi skulle kunna designa en version av rustningarna som skulle vara trovärdiga på livs levande skådisar. Och det var alltid en utmaning, för till och med kroppstyperna i Warcraft-universumet är överdrivna.

Ser lite plastigt ut, eller? Ingen av de mer överdrivna rustningarna som finns i världen, och inte särskilt spännande heller, men det finns nog en poäng i att hålla tillbaka lite på det överdrivet "datorspeliga". Personligen hade jag gärna sätt krigarnas "tier 6"-rustning, även om den kanske inte passar just för Anduin Lothar.

Large 3858c352b269132c3eed77b8d06335aa warcraft orcs

Duncans kommentar:

- Orcherna är breda. De får en intressant form därför att deras huvuden är jämförbara i storlek med en människas. Men de är otroligt bredaxlade och sedan har de också massiva händer. Det är en udda form som är tagen rakt från spelen. Det var alltid en fråga för oss hur väl det skulle kunna fungera i en "verklig" miljö. Men det funkade väldigt bra med bara några små justeringar.

Durotan och Orgrim, tillsammans med en "frost wolf". Glädjande nog är vargen väldigt lik sin motpart från spelen, men storleksmässigt lite större här. Det kan trots allt se lite fånigt ut att se en stor orch komma ridande på en för liten varg...

Large 3858c352b269132c3eed77b8d06335aa 8j07 sp0470 comp 106584r 0000 hr

Duncans kommentar:

- Garona är i mångt och mycket en brygga mellan den människo- och orch-världen. Hon reser med orcherna i början av filmen och sedan blir hon nästan publikens ögon vad gäller skillnaderna mellan människornas och orchernas kulturer. Vi funderade tidigt på om vi skulle göra Garona på riktigt eller som en CGI-karaktär. Jag tyckte att det var rätt beslut att göra henne på riktigt, men det fanns inte många som skulle kunna göra den här fysiskt och emotionellt starka karaktären rättvisa. Jag hade sett en "Mission: Impossible"-film och tänkte direkt: "Japp, Paula Patton skulle verkligen klara av det". Och det gjorde hon definitivt.

Garona är en svår karaktär att prata om utan att spoila handlingen, men låt oss säga så här: hon kanske inte alltid är vad hon ser ut att vara...

Large 3858c352b269132c3eed77b8d06335aa 8j07 dk0140 comp 160394r 0000 hr

Duncans kommentar:

- Vi snackade tidigt om ifall det skulle finnas en orch-dialekt. Jag kände starkt att det inte borde finnas, därför att de kommer från olika stammar. Så för mig var det okej om det förekom lättare dialekt-skillnader mellan de olika stammarna. Vi vill inte göra en stor grej av det, men de finns där för att ge dig en känsla av olika kulturer inom orch-rasen. Toby Kebbell ger Durotan en väldigt precis och tillbakadragen röst, som skiljer sig mycket från Rob Kazinskys, som är lite grövre.

Från spelen känner vi igen att olika dialekter förekommer, men det jag är mest spänd på är att höra ett av trollen prata! Nu håller vi tummarna för att troll förekommer i filmen, okej?

Large 3858c352b269132c3eed77b8d06335aa warcraft baby orc

Duncans kommentar:

- I den här scenen ser vi Durotans fru, Draka. Och det är en ganska bra scen just här faktiskt. Och en bäbis. Den bäbisen kommer att ha en viktig roll i handlingen...

Den här lilla knodden är nog utan tvekan Thrall, och han har en stor framtid framför sig. Stor personlighet inom The Horde, och möjligtvis en karaktär att bygga filmuppföljare kring, beroende på hur långt framåt i historien den här filmen kommer att sträcka sig.

Large 3858c352b269132c3eed77b8d06335aa 8j07 tp 00050r

Duncans kommentar:

- Stormwind. De olika områdena ligger korrekt i förhållande till varandra, för alla hardcore-fans därute. Vi har brevlådorna på rätt ställen på gatorna, och det finns en "Wanted: Hogger"-affisch på en anslagstavla.

Ett kul påskägg. Jakten på Hogger är ett klassiskt uppdrag under de tidiga nivåerna när man spelar som människa i "World of Warcraft".

Large 3858c352b269132c3eed77b8d06335aa warcraft wolves

Duncans kommentar:

- Det här är ett klipp på orcherna som tittar ner mot Westfall. I bakgrunden kan man se en fågelskrämma vid några pumpor. Det är ett ganska nördigt klipp, det här.

På något sätt är det overkligt att få se så här klassiska platser förverkligade. Har man spelat några timmar "World of Warcraft", har man med största sannolikhet slagits mot gamar i Westfall. Frågan är hur mycket det kommer skära sig att se Warcrafts lite mer lekfullt mekaniska sida gentemot en seriös och allvarlig ramhandling. Som exempelvis de mekaniska fågelskrämmorna...

Large 3858c352b269132c3eed77b8d06335aa warcraft trees

Duncans kommentar

- Det här är Elwynn Forest. Vi byggde de där träden, så de är gigantiska. Jag tror att de är ungefär 12 fot rakt igenom. Det ger en väldigt distinkt Warcraft-känsla att göra så som vi försöker åstadkomma genom hela filmen.

Ett annat klassiskt område. Människornas huvudstad Stormwind ligger insprängt i den lummiga skogen. "You no take candle!"

Large 3858c352b269132c3eed77b8d06335aa 8j07 dn0010 comp 124205r 0000 hr

Duncans kommentar:

- Det är en stridsscen med en Gryphon, som jag tycker är jättehäftig. Jag försöker inte sälja DVD:er här men för de av er som vill sakta ner klippen och kolla noggrant på vad som sker, så är det så mycket detaljer som susar förbi i filmens actionscener så jag tror att ni kommer vilja titta på saker om och om igen. Det var väldigt kul att animera den här varelsen.

Azeroths egen taxiservice, de flygande lejon-örnarna, gör storstilad entré på vita duken, till allas stora lycka.

Large 3858c352b269132c3eed77b8d06335aa 8j07 fb1200 comp 152505r 0000 hr

Duncans kommentar:

- I den här sekvensen var Travis en riktig galning. Han satt såklart fast i en lina, men han gjorde det där 30-fots-fallet ett antal gånger, och en av gångerna tänkte han: "Ni kommer gillar det här..." och sprang rakt ut, hoppade, och slängde samtidigt sitt svärd från ena handen till den andra. Vi tänkte bara: "Ja, varför inte? Han är en hjälte."

Ett av trailerns coolaste klipp, och också en titt på ett enormt slag mellan orcherna och människorna. The Dark Portal syns i bakgrunden, vilket innebär att platsen för slaget bör vara Blasted Lands, långt söderut på kontinenten. Människorna möter de anstormande orcherna precis när de anländer...

Det var en kort genomgång, det. Vad tycker du är häftigast i trailern? Och förresten, kolla in den igen här.
| 7 november 2015 22:30 |