Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

15 mars 2016 | 14:00

"Gotham"-spinoff om Alfred Pennyworth verkar bli DC:s nästa

DC har registrerat "Pennyworth" som varumärke inför en ny TV-produktion.
Att superhjälte-serier är gjorde för att göra spin-offs på är något som både Marvel och DC-serier har bevisat på senaste tiden - i alla fall om man tittar på deras popularitet. Så varför inte en spin-off på "Gotham"?

Det är nog bara en tidsfråga. Från att bara ha varit ett rykte, verkar DC faktiskt göra slag i saken nu. De har precis registrerat varumärket för en ny TV-serie med namnet "Pennyworth" - det vill säga familjen Waynes betjänt Alfred.

Trade mark-registreringen är för "live-action-produktion, drama-komedi för TV", så allt pekar på att det rör sig om en spin-off på "Gotham". Mycket mer än så kan vi nog inte utläsa på det här stadiet, men för Batman-fans är det en anledning att jubla lite försiktigt.

Möjligheten finns förstås att serien inte alls kommer att handla om Alfred Pennyworth, utan om hans dotter Julia, som har fått ta mer plats i serietidningarna på senaste. Det finns också utrymme att spekulera i vilken sorts spin-off DC tänker sig: något i stil med "Agent Carter" som ska gå på burken meda "Gotham" gör uppehåll? Eller rör det sig inte alls om "Gotham"-Alfred, utan om en "Batman vs. Superman"-spin-off?

Tanken svindlar. Jag lämnar över till er att komma med era bästa spekulationer.
| 15 mars 2016 14:00 |