Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 mars 2014 | 10:01

Vem ska ta över Indiana Jones-hatten?

Producenterna kan tänka sig att reboota filmserien med en helt ny skådespelare.

Harrison Ford kan visserligen spela äventyrslysten farbror i två nya Indiana Jones-filmer, men om det inte blir av har Disney en plan B. Enligt källor inom studion leker man med tanken på att låta Indy gå i James Bonds fotspår, där nya skådespelare kan ta karaktären vidare, och att han på så sätt aldrig behöver åldras.

Det låter som en vettig lösning med tanke på att George Lucas och Steven Spielberg alltid har sett Indiana Jones-filmerna som deras egna 007-serie. Dessutom blir Harrison Ford inte direkt yngre, så kanske är det dags att lämna över både hatt och piska till en yngre och piggare förmåga.

Vem är då en tänkbar ersättare? LatinoReview nämner Bradley Cooper ("American Hustle") som en av kandidaterna.

Visst är "reboot" decenniets hatord för många filmälskare. Men återigen, ett liknande koncept har funkat väldigt väl för James Bond-filmerna i många, många år: nya skådespelare har ersatt de gamla för att hålla en av våra största filmikoner tidlös, och alla har sin favorit. Nu när Disney har rättigheterna till Indiana Jones kommer det inte dröja länge innan vi hör officiella nyheter kring hur de tänker gå vidare.

Vem skulle du vilja se som nye Indy? Kommentera nedan.

| 26 mars 2014 10:01 |