Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

8 mars 2016 | 11:00

Vem ser du helst som nästa doktor i "Doctor Who"?

Är det dags för en färgad eller kvinnlig huvudroll? Vem ser du helst ta över efter Peter Capaldi som nästa doktor i "Doctor Who"?
Under de årtionden som gått sedan "Doctor Who" började visas 1963 har doktorn bytts ut och spelats av inte mindre än 12 olika män. Oavsett om den nuvarande doktorn Peter Capaldi väljer att fortsätta resa med TARDIS eller lämnar över stafettpinnen till nästa doktor, kommer serien att fortsätta även efter den tionde säsongen. Det är förstås omöjligt att inte börja tänka i banorna av en casting-agent och fundera på vem vi skulle vilja se som den 13:de doktorn, i sådana fall.

Två populära förslag bland fansen är Idris Elba eller Helen Mirren - medan andra inte helt oväntat tycker att dessa förslag enbart är "för att vara PK". 


Idris Elba


Helen Mirren

Peter Capaldi ger inga tydliga svar på sin framtid i TARDIS, men svaret ger en hint om varthän det lutar i en intervju med Radio Times.

- Jag har blivit erbjuden att fortsätta, men det är långt kvar tills jag behöver bestämma mig. Steven har varit helt underbar, så jag gillar att jobba med honom. Chris är fantastisk och jag tycker att han är väldigt begåvad. Jag vet inte vad som kommer att hända med serien efter det. Jag vet inte. Jag måste besluta mig, men det har ag inte gjort ännu. Jag är säker på att Steven kan intyga hur svårt det är att ta farväl.

Det är den sista raden som vittnar om att han går i banorna av ett farväl, även om det ännu är tveksamt. Gott om tid, har han. Det kommer ingen ny säsong i år, utan en julspecial i slutet av året och sedan säsong 10 någon gång under 2017. Inte förrän efter att den säsongen visats, lär vi få ett slutgiltigt svar.

Detta ger PK-hatarna och PK-hejarna ungefär 18 månader på sig att hetsigt debattera om vi är redo för en färgad eller snopp-fri - eller båda - Timelord i den brittiska pärlan "Doctor Who".

SJÄLVKLART, säger jag. Titta bara på den här bländande vita korvfesten!Vem vill du se som nästa Doctor Who?
Idris Elba
Helen Mirren
Maisie Williams
Hayley Atwell
Richard Ayoade
Rupert Grint
Stellan Skarsgård
my personality


Vilka skådisar föreslår du som nästa doktor i "Doctor Who"? Härligt med bredare representation i färg och kön, eller bara tramsigt? Låt diskussionerna börja, Whovians!
| 8 mars 2016 11:00 |