Film

Skribent

Patrik Linderholm

26 november 2014 | 13:00

Veckans streaming: Apor, quidditch och John F. Kennedy

MovieZines egna VOD-expert Patrik Linderholm hjälper dig hitta rätt i streamingdjungeln!
Varje vecka kommer vi att tipsa om nytt och sevärt i det svenska streamingutbudet – allt från Netflix-nytt till gratis godbitar på SVT Play. 

Apornas planet: Uppgörelsen (film2home, SF Anytime)


Reboot-uppföljaren som anlände på biograferna i somras kan nu äntligen upplevas i det egna hemmet. Kanske tryggt, då detta apglada äventyr nog är den mörkaste hittills i serien. Händelserna i ”Apornas planet: (r)Evolution” har skapat en apokalyptisk värld där apor och de människor som finns kvar lever åtskilda – tills ett litet apsamhälle, ledda av den prominente Caesar, hotas av en nyanländ människogrupp. Mörkt, dystopiskt och med CGI-animation i toppklass.

Still Life (Headweb, film2home, SF Anytime)


Hyllad brittisk feelgood med Eddie Marsan i huvudrollen som den kommunalanställde John May som har i uppgift att ordna begravningar till personer som saknar anhöriga. När både jobbet och privatlivet ställs uppochned hamnar han i en sits som får honom att se helt annorlunda på sitt liv. ”Still Life” är en berörande film om döden och livet – lika allvarsam som hoppfull. Och äntligen får Eddie Marsan glänsa på det där sättet vi längtat efter.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Att döda John F. Kennedy (SVT Play)


Rob Lowe spelar titelrollen som USA:s 35:e president i denna filmatisering om hans tragiska öde, baserad på bästsäljaren ”Killing Kennedy” av Bill O'Reilly och Martin Dugard. Med inblickar i såväl Kennedys som Lee Harvey Oswalds liv får vi följa dagarna fram till en av världens mest mytomspunna mordattentat. Sändes på SVT i söndags (22 november) och finns tillgänglig på SVT Play t.o.m. 22 december.

Life of Crime (Headweb, film2home, SF Anytime)


Minns ni Quentin Tarantinos "Jackie Brown"? En av hans mindre hyllade filmer, men inte nödvändigtvis en dålig sådan. Nu har den i alla fall fått sig en sorts prequel i form av filmen "Life of Crime", en föregångs-spinoff som följer Robert De Niros och Samuel L. Jacksons karaktärer Louis Gara och Ordell Robbie - denna gång spelade av John Hawkes och Mos Def. Baserad på Elmore Leonards kriminalroman tar den sig an storyn om Ordell och Louis som kidnappar en rikemansfru men stöter på problem när mannen inte har något intresse av att betala lösensumman. Skruvad kriminalkomedi där även Jennifer Aniston, Will Forte och Tim Robbins dyker upp.

Predestination (Exklusivt på SF Anytime)


Ethan Hawke sportar rollen som tidsresande agent på jakt efter ”The Fizzle Bomber”, en terrorist som gäckat honom genom hela hans karriär. Men på en av sina resor möter han en mystisk författare som kallar sig ”The Unmarried Mother” och plötsligt sätts hela hans tillvaro i rörelse. Baserad på novellen ”All You Zombies” av Robert A. Heinlein och med en mystik och förtrollning som går långt över de vanliga tidsresefilmer vi är vana vid. Visas just nu exklusivt hos SF Anytime.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Mudbloods (Netflix)


Underhållande dokumentär om UCLA:s officiella Quidditch-lag – den fiktiva sporten från J.K. Rowlings Harry Potter-värld som omarbetats till en riktig sport – och deras väg till Quidditch-VM. Passion och kämpaglöd på bästa nördiga vis. Perfekt för dig som kan citera allt ur ”Quidditch Through the Ages” och samtidigt älskar sportdocs.

Missa inte heller annat Netflix-nytt som "The Usual Suspects", "The Mask" och "Team America: World Police".

Parks and Recreation säsong 3 och 4 (HBO Nordic)


Äntligen har HBO Nordic slängt upp ytterligare två säsonger av en av våra bästa komediserier just nu. Har du inte kollat in denna fenomenalt roliga serie med Amy Poehler i spetsen är det hög tid att göra nu, och nu finns alltså de fyra första av totalt sex säsonger att avnjuta hos HBO Nordic.
| 26 november 2014 13:00 |