Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

14 juli 2011 | 01:01

Veckans trailers: Skuggornas spel

Denna vecka har vi hittat fyra rörliga godbitar som kretsar kring Sherlock Holmes, rastlöshet, apor och en sjörövarskatt.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

När den österrikiska kronprinsen hittas död konstaterar Sherlock Holmes snabbt att det rör sig om mord och att detta bara är en del i en långt större konspiration som leds av kriminella geniet Professor Moriarty (Jared Harris). Tillsammans med Sim (Noomi Rapace), en spåkvinna som sitter på kunskap som kan vara nyckeln till mysteriet, tar Holmes och Watson upp jakten på Moriarty.

Det är alltså dags för en till film om Holmes och Watson, denna gång med medhjälp från flera andra karaktärer som den här gången verkar ta mycket större plats än senast. Det märker man mest med vår egna Noomi Rapace som tar väldigt stor plats i inledningen av trailern, något jag fann förvånande. Det är ganska ovanligt att Hollywood "chansar" så pass mycket på Noomi som produktionsbolaget till den här filmen faktiskt har gjort. Detta är förstås en positiv utvecklingskurva och något jag hoppas se mer av.

Filmen är självklart intressant då jag tyckte väldigt mycket om den förra. Jag är dock lite orolig över att det ska bli exakt samma grej igen. Förhoppningsvis hjälper det att man har introducerat en hel del nya karaktärer som som sagt har tar större plats än tidigare biroller. Å andra sidan gick det väldigt bra med "Baksmällan Del 2" när man gjorde en exakt likadan film, igen.

Filmen får svensk biopremiär 16 december.

Restless

En dödssjuk tonårsflicka faller för en pojke som tycker om att gå på begravningar. Hon introduceras även för hans vän, spöket till en japansk kamikazepilot från andra världskriget.

Den nya generationen Hopper är här för att ta över, det är något som står klart efter att ha sett klart den här trailern. Den här filmen speglar ett tonårsdrama på väg mot döden, precis som så många andra förälskelser, dene nda skillnaden är dock att detta är bokstavligt. Den här filmen kommer att väcka många känslor och även om den på ett sätt ser genomhärlig ut vet jag att man kommer sitta där när sluttexterna rullar och fälla en tår. För vi vet hur det slutar.

Filmen får amerikansk biopremiär den 16 september.

Apornas planet: (r)Evolution

Sci-fi möter verklighet i denna nyskapande eventfilm som målar upp ett framtidsscenario olikt allt vi tidigare upplevt. Filmen utspelar sig i en möjlig framtid där ett forskarlags jakt på ett botemedel för Alzheimers leder till att en grupp apor utvecklar intelligens lik vår egen. Detta blir upptakten till ett fullskaligt krig mellan apor och människor om den planet som vi hittills kallat vår...

Den tredje och sista trailern till den nya Apornas Planet-filmen visar mer hur handlingen börjar samt James Franco och John Lithgows del i filmen. Jag som inte har någon superkoll på handlingen i filmerna då det var väldigt länge sedan jag såg dem anser att det var svårt att veta vilken sida Francos karaktär riktigt stod på, men nu känns det lite klarare, även om jag förväntar mig en del "twists and turns". Sedan kan jag inte låta bli att tycka att det är oerhört episkt när alla apor springer uppe på den runda byggnaden. Jag får rysningar av den scenen, och förhoppningsvis är det massor av sådana i filmen.

Filmen får svensk biopremiär den 17 augusti.

Tintins äventyr: Enörningens hemlighet

Tre små fartygsmodeller, en epidemi av fickstölder, mystiska antikvitetshandlare, ett märkligt slott som ruvar på en hemlighet ... När kapten Haddock berättar om sin legendariske förfader, herr François de Hadoque, faller bitarna på plats. Och det visar sig att Tintin och Milou är en sagolik sjörövarskatt på spåren.

Tintins kommande äventyr signerat Steven Spielberg och Peter Jackson ser alldeles underbart, och det är föga förvånande med dem gossarna bakom maskineriet. Jag hoppas och tror att den här bergochdalbanan till äventyr kommer att bli fartfyllt och framförallt roligt, med alla ingredienser för en lyckad film. Ingenting talar för motsatsen. Den här trailern är den bästa än så länge och sätter min peppnivå väldigt högt.

Jag kan inte säga att jag är ett "die-hard-fan" av Tintin, då jag inte läst serierna, men det är något visst med han och hans äventyr som gjorde att man blev kär när man såg de tecknade serierna som gick på TV som barn. Det var verkligen något utöver det vanliga att sätta sig och titta på Tintin, och exakt samma rus känner jag idag. Mina Tintin-gener återuppväcks och jag längtar oerhört mycket till filmens biopremiär.

Filmen får svensk biopremiär den 28 oktober.

| 14 juli 2011 01:01 |