Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

23 mars 2011 | 23:34

Veckans trailers: Produktplacering

Rasmus har denna vecka hittat fem rörliga godsaker som involverar pirater, porrstjärnor, bilkrascher och Morgan Spurlock.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

The Greatest Movie Ever Sold

En dokumentär om varumärkning, reklam och produktplacering som finansieras och möjliggörs av varumärken, reklam och produktplacering.

Jag är ganska intresserad av det här med varumärkning, reklam och produktplaceringar i filmer. Det finns någonting charmigt i det. Ibland kan det gå överstyr, som vi sett så många gånger.  En speciell scen jag kommer att tänka på direkt är när Owen Wilson sitter på ett bilflak i något östland och dricker en sprakande Coca-Cola, ur filmen "Behind Enemy Lines". Den här dokumentären handlar om just detta.

Filmen får amerikansk premiär 22 april.

Wrecked

En man (Adrien Brody) vaknar upp i en kraschad bil utan att veta vem han är, vart han är och vad han har gjort.

Här vill jag rätta mig själv lite. För några månader sedan skrev jag om den här filmen med en helt annan åsikt än den jag nu besitter. Trailern är nästan densamma som förra, bara att jag nu har avgiftat mig från Adrien Brodys fruktansvärda skådespeleri i "Predators", som för övrigt också var en riktigt dålig film. Sist gav jag mig på Brody lite för hårt. Han är absolut ingen kass skådespelare. Han har stått för massor av bra roller och det vore dumt att hävda något annat. Handlingen är intressant och annorlunda, jag hoppas på något "Vägen"-liknande.

Filmen får amerikansk biopremiär under 2011.

Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten

Handlingen i "Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten" kretsar kring Jack Sparrow och Barbossa som ger sig av för att leta rätt på den svårfunna ungdomens källa, men de upptäcker snart att Blackbeard (Ian McShane) och hans dotter (Penélope Cruz) har samma idé.

Jag hoppas att "Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten" blir en nystart. Jag vill ha tillbaka känslan ur dem två första filmerna, men som föll lite i tredje. Frågan är hur man kommer lyckas med 3D-effekterna man har tryckt in i filmen? Kommer det bara bli ett störande moment likt så många andra filmer idag, eller kommer det att tillföra någonting?

Filmen får svensk biopremiär 18 maj.

Friends with Benefits

En relation mellan två kompisar blir komplicerad när de bestämmer sig för att bli lite romantiska.

Justin Timberlake är på hugget i Hollywood. Han gjorde en fantastisk roll som Sean Parker i "The Social Network" bland annat. Han är även aktuell med Cameron Diaz i komedin "Bad Teacher". I den här filmen ställs han emot Mila Kunis, en skådespelerska jag inte tycker särskilt mycket om, men som kan agera, någonting vi fick se i "Black Swan".

Filmen får svensk biopremiär 9 september.

Meet Monica Velour

Tonåringen Tobe ger sig iväg på road trip för att träffa Monica Velour, hans favoritporrstjärna från 80-talet, vid ett sällsynt uppträdande långt borta. Istället för den sexiga tjejen på film finner han en 49-årig ensamstående mamma som bor i en trailer på landsbygden i Indiana och som sliter för sitt levebröd genom att uppträda på dåliga strippklubbar. Naiva Tobe försöker bli vän med Monica, något som komplicerar hennes liv ännu mer.

Det finns faktiskt killar som tycker om "Sex and the City". Ni kanske hävdar motsatsen men har i så fall fel, jag är nämligen ett levande bevis. Kim Cattrall är en bra skådespelerska med karisma som har gjort allt från "Porkys" till "Sex and the City: The Movie" och "The Ghost Writer". Jag gillar handlingen i "Meet Monica Velour" och tror att det kan bli en skön och lite sorglig historia om en ung man som upptäcker att saker inte riktigt var som han trodde.

Filmen får amerikansk biopremiär 8 april.

| 23 mars 2011 23:34 |