Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

29 juni 2011 | 21:45

Veckans trailers: Omöjligt uppdrag

Denna vecka har vi hittat hela åtta rörliga godbitar. Veckans trailers kretsar kring en månresa, superhjälte, mästerkatt, lönnmördare, Sigmund Freud, omöjligt uppdrag och en krigshäst.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Apollo 18

Officiellt var Apollo 17, som skickades iväg den 17:e december 1972, den sista bemannade resan till månen. Men ett år senare, i december 1973, skickades två amerikanska astronauter tillbaka till månen på ett hemligt uppdrag, bekostat av USAs försvarsdepartement. Vad du är på väg att se är de verkliga bilder som astronauterna tog på den resan. Medan NASA förnekar dess autenticitet, menar andra att det är den riktiga anledningen till varför vi aldrig har åkt tillbaks till månen.

Personligen är jag intresserad av vad Nasa har för sig, och tycker att det är roligt med konspirationer på statliga nivåer, det finns få saker som är roligare att sitta och fundera på. Det här är en sådan film som man efteråt kommer att sitta och diskutera i månader. Kan det vara så att Nasa har en stor skandal som de desperat försöker gömma från omvärlden? I så fall, vad var det egentligen som hände Apollo 18? Detta kommer vi få reda på nu.

Filmen får svensk biopremiär i september.

En dag

Året är 1988 och natten efter deras examen från college blir starten på en återkommande relation mellan Emma och Dexter. Vi får se hur deras liv utvecklas under flera års tid, alltid med nedslag på samma datum. Ibland möts deras öden på nytt, ibland inte. Baserad på David Nicholls roman med samma namn.

Anne Hathaway har alltid varit vacker, men ack så ojämn i sina insatser. Den här filmen är producerad av Focus Features som gång efter gång gör bra indierullar, precis i min stil. Dock är jag lite tveksam till den här, handlingen känns inte tillräckligt gripande för att jag ska bli peppad, inte heller skådespeleriet verkar ligga på topp.

Filmen får svensk biopremiär den 14 oktober.

Captain America: The First Avenger

Steve Rogers föddes under den stora depressionen och växte upp hos en fattig familj. Rogers blir uppskrämd av nyhetsrapporterna om nazisternas framfart i Europa och inspireras att ta värvning i armén. Men på grund av hans sjukdom och klena kroppsbyggnad blir han dessvärre inte antagen. Efter att ha sett pojkens iver erbjuder General Chester Phillips honom att bli delaktig i ett unikt experiment, "Operation Rebirth".

Vid första ögonkastet kändes "Captain America" som något speciellt. Något i hästväg. Handlingen är annorlunda, inte vilken superhjältehandling som helst, utan en rätt bra sådan. Nu är jag mer tveksam. Jag har gått och tröttnat på Marvels alla filmer som en efter en letar upp sig på vita duken. Besviken blev jag på "X-Men: First Class", även om det är en helt okej film, men hypen är alldeles för stor inför Marvels releaser. Kapten McDonald's kommer att bli okej, inte mer än så.

Filmen får svensk biopremiär den 12 augusti.

Mästerkatten

Svärd kommer att korsas och hjärtan kommer att krossas i det här äventyret med en av de mest älskade figurerna i Shreks universum - Mästerkatten. Det är en riktig skrävlarhistoria om Mästerkattens ungdom då han slog sig ihop med mästerhjärnan Humpty Dumpty och den gatusmarta Kitty för att stjäla den berömda Gåsen som lägger gyllene ägg.

Det är kul att se DreamWorks göra något nytt, för en gång skull. Visst det är en spin-off, men produktionsbolaget har tagit den absolut bästa karaktären från "Shrek" och gett honom en egen film, ett smart drag. Den här trailern var riktigt rolig med annorlunda humor från vad man normalt ser i animerade filmer idag. Jag älskar Mästerkatten och vill se mer från honom, och mer skall det bli!

Filmen får svensk biopremiär den 3 februari 2012.

Killer Elite

När hans mentor (Robert De Niro) blir kidnappad, blir en medlem ur Britain's Elite Special Air Service (Jason Statham) tvungen att ge sig in i leken. Hans uppdrag: döda tre lönnmördare ivägskickade av deras listiga ledare (Clive Owen).

Låt mig reda ut det här. Robert De Niro och Jason Statham mot Clive Owen i en film vid namn "Killer Elite"? Ja, tack. Den här trailern var rolig och innehöll skön action vilket inte är helt olikt Jason Statham och Clive Owen. Den sistnämna är en personlig favorit sedan "Children of Men" och "Sin City", det ska därför bli trevligt att se honom axla rollen som skurk. Och ja, vi fick nyss se Jason Statham göra en volt med en stol.

Filmen får amerikansk biopremiär 23 september.

A Dangerous Method

En inblick i hur den intensiva relationen mellan Carl Jung och Sigmund Freud resulterade i psykoanalysens födelse.

Har förhoppningar på den här filmen, men är lite osäker inför hur intressant den kommer att vara i långa loppet. Det mesta hänger egentligen på Keira Knightley, som har den viktigaste rollen i filmen då Michael Fassbender och Viggo Mårtensen känns som ljutna i sina roller. Om Knightley sköter det bra luktar det definitivt Oscarsnominering.

Filmen får svensk biopremiär 10 februari 2012.

Mission: Impossible - Ghost Protocol

Tom Cruise utsätts en fjärde gång för ett omöjligt uppdrag. Den här gången spelas filmens antagonist av Mikael Nyqvist och bakom kameran sitter "The Incredibles"-regissören Brad Bird.

Den fjärde installationen i Mission Impossible-serien av filmer ser bra ut. Trailern är riktigt bra och jag gillar rapmusiken som presenteras. Många verkar klaga mot att de tvingas lyssna på Eminems "I Won't Back Down" (som för övrigt är en bra låt) - men jag håller inte med, den passar perfekt till helhetskänslan att Ethan Hunt är tillbaka och bättre än någonsin. Peppen går inte heller ner när Jeremy Renner är med. En utmärkt skådespelare, är vad han är.

Filmen får svensk biopremiär 27 januari 2012.

War Horse

Året är 1914 och Joey, ett vackert föl med ett distinkt kors på nosen säljs till militären och blir inkastad i kriget på västfronten. Med hans officerare på ryggen rusar han mot fienden och bevittnar skräcken med striderna i Frankrike. Men trots all förtvivlan med alla gravar når Joeys mod fram till soldaterna och han hittar både värme och hopp. Men hans hjärta slår för Albert, farmarens son han en gång lämnade.

Det har varit väldigt tyst om den här filmen väldigt länge. Inte en nyhet har kommit på månader, men så igår släpptes en läckt spansk version av trailern som nu äntligen har släppts officiellt. Jag tycker att det ser bra ut och har fullaste förtroende för Steven Spielberg. Det här med filmer om djur har ofta gått fel. Väldigt fel, men det känns annorlunda här. Spielberg kommer få oss gråta floder till historien om den här krigshästen.

Filmen får svensk biopremiär 27 januari 2012.

| 29 juni 2011 21:45 |