Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

16 mars 2011 | 23:45

Veckans trailers: Larry Crowne

Rasmus har denna vecka hittat sex rörliga godsaker som involverar brott, glömda drömmar, barbarer och Tom Hanks.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Super 8

Historien utspelas I Ohio 1979 där sex unga vänner försöker göra en egen zombie-film med en gammal Super 8-kamera. Under en natts inspelningar blir de vittne till ett godståg från Area 51 som krockar med en lastbil och spårar ur. En omänsklig varelse flyr från det kraschade godståget...

Jag ser fram emot den här. Inte nog med att det är J.J Abrams och Steven Spielberg som ligger bakom filmen, verkar den också förbannat bra. Trailern visar upp allt en man som jag vill ha i en film och mer därpå. Nu går det bara att hoppas att detta är ett iland rott skepp. Barnskådespelare är sällan bra men i den filmen är slår ifrån trender och detsamma gäller de yngre skådespelarna. De verkar bra, sen finns det inte så mycket mer att säga om dem förr än man sett filmen. Men jag hoppas på den här.

Filmen får svensk premiär 29 juli.

Conan the Barbarian

Berättelsen om Conan the Cimmerian och hans äventyr som leder honom tvärs över kontinenten Hyboria fast besluten att hämnas mordet på hans far och massakern av hans by.

Oj. Vad säger man? Kanske den bajsnödigaste teasertrailern någonsin? Det finns absolut ingenting som talar för att katastroffilmen från 1982 kommer att passa bra i en nyversion. Filmens regissör Marcus Nispel har inte stått för någonting bra och den enda skådespelare att lägga på minnet måste vara Ron Pearlman som är duktig i sin roll som "Hellboy".

Filmen får svensk biopremiär 19 augusti.

Smurfarna

Handlingen i filmen kretsar kring den elaka trollkarlen Gargamel jagar de små smurfarna ut ur deras by och från deras magiska värld och hamnar i vår värld - mitt i Central Park i New York. Endast tre äpplen höga och fast i New York måste smurfarna hitta en väg tillbaka till deras by innan Gargamel hittar dem.

Det som slår mig direkt är om det verkligen kommer att fungera att blanda animerad film med vanlig spelfilm. Visst, i "Garfield" fungerade det, men jag tyckte inte om slutresultatet sådär jättemycket. Frågan är om Neill Patrick Harris, John Lithgow och B.J Novak kan få skeppet att resa sig, eller om det här redan är kört?

Filmen får svensk biopremiär 2 september.

Cave of Forgotten Dreams

Werner Herzog får exklusivt tillträde till Chauvet-grottorna i södra Frankrike där han på bild fångar människans första bildliga skapelser.

Det finns få röster jag njuter så mycket av att höra som Werner Herzogs tyska nästan övertydliga brytning. Han är en man som likt ingen annan kan fånga upp och dokumentera material. 2005 gjorde han en av mina favoritdokumentärer i form av "Grizzly Man", ett gripande sätt att visa upp en man som levde in i det sista med björnar. Jag tror inte att den här dokumentären kommer upp i "Grizzly Man"-status, men jag hoppas. Finns inget vackrare än en dokumentär av Herzog.

Filmen får engelsk biopremiär 25 mars.

Henry's Crime

En vanlig man döms i domstol för ett brott han inte begått. Efter att han blir frigiven kommer han på den smarta idén att begå brottet han blev dömd för, man kan väl inte bli dömd för samma brott två gånger?

Känner vi igen handlingen? Ja, det gör vi. Från den klassiska filmen "Double Jeopardy" med Ashley Judd och Tommy Lee Jones. Det är samma tänk bakom och kretsar kring samma idé, men det gör inget, utförandet verkar helt annorlunda. Keeanu Reeves-versionen verkar mycket mer komedi än Judds. Den fantastiska Vera Farmiga är med, som jag blev kär i när hon var med i "Up in the Air". Även Peter Stormare hittar vi i en mindre biroll.

Filmen får amerikansk biopremiär 8 april.

Larry Crowne

När den sympatiska men högst vanliga Larry Crowne utan förklaring får sparken från sitt ganska intetsägande jobb, inser han att det är dags att göra något meningsfullt i livet. Han är djupt skuldsatt och har inga direkta planer, men bestämmer sig för att återvända till college där han blir vän med en grupp studenter och så småningom blir väldigt förtjust i sin vackra lärare.

Tom Hanks tillsammans med Julia Roberts i en rolig film om två människor som finner varandra? Ja, det verkar så. "Larry Crowne" verkar vara en typisk feelgood-rulle med den lilla skillnaden att det är Tom Hanks som spelar huvudrollen och regisserar. Jag menar, Tom Hanks. Inte vilken man som helst. Jag är inte helt övertygad med den här första trailern. Jag tror att det finns en seriösare sida av den här filmen som kommer att sippra fram i trailer två, och då kommer jag vara övertygad.

Filmen får svensk biopremiär 2 september.

| 16 mars 2011 23:45 |