Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

30 mars 2011 | 21:01

Veckans trailers: Kärlek i Paris

Rasmus har denna vecka hittat fem rörliga godsaker som involverar pingviner, superhjältar, musketörer och pingviner.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Midnight in Paris

En romantisk komedi om en familj som åker till Frankrikes huvudstad i affärer och blir tvingade att omvärdera sina liv.

Woody Allen är tillbaka även i år med en ny film. Förra året fick vi se "You Will Meet A Tall Dark Stranger", som inte direkt står ut i Allens filmografi. Dock har Allen lyckats ett flertal gånger återskapa den genialitet vi har sett i hans gamla filmer, under 2000-talet. Jag hoppas verkligen att Woody Allen lyckas med "Midnight in Paris", jag ser flera likheter med den filmen och "Vicky Cristina Barcelona" och "Whatever Works" som båda är fantastiska filmer. Skådespelarlistan är som vanligt när den gäller Allen, helt magnifik.

Filmen får svensk premiär 30 september.

The Three Musketeers

Efter ett misslyckat uppdrag lever de en gång i tiden så kända musketörerna Athos, Porthos och Aramis ett liv i skymundan, men de väcks till liv av den unga och äventyrslystna D'Artagnan (Logan Lerman) som kommer till Paris för att uppfylla sin dröm - att bli en musketör. Snart blir de indragna i sitt svåraste uppdrag någonsin - att rädda Frankrike från ett krig med England.

Jag är väldigt ambivalent inför den här filmen. Ingenting talar för att den kommer att hålla någon högre klass, men ändå visar de första sekunderna av trailern en ganska mörk och häftig actionfilm. Å andra sidan är det Paul W.A Anderson som regisserar, och han har inte gjort en bra film över huvud taget. Det ska bli intressant att se Orlando Bloom och hur han klarar sig.

Filmen får svensk biopremiär 23 september.

Last Night

Ett gift par tillbringar en natt på varsitt håll. Mannen åker på affärsresa tillsammans med en kollega som han är attraherad av och medan han är bortrest träffar hustrun på en kärlek ur det förflutna.

Sam Worthington har gått upp och ner för mig. Han var bra i "Avatar" men värdelös i "Clash of the Titans". Detta inom loppet av bara ett halvår. Hans insats i "Terminator: Salvation" var helt okej. Jag hoppas att det här är filmen som ge mig en bestämd uppfattning om honom som skådespelare. Filmen i sig verkar ha en intressant handling och jag ser fram emot att se vad Knightley har att bjuda på, som var riktigt bra i "Never Let Me Go". "Last Night" kan bli bra. Den kan också bli "just another love story".

Filmen får svensk biopremiär under 2011.

Captain America: The First Avenger

Steve Rogers föddes under den stora depressionen och växte upp hos en fattig familj. Rogers blir uppskrämd av nyhetsrapporterna om nazisternas framfart i Europa och inspireras att ta värvning i armén. Men på grund av hans sjukdom och klena kroppsbyggnad blir han dessvärre inte antagen. Efter att ha sett pojkens iver erbjuder General Chester Phillips honom att bli delaktig i ett unikt experiment, "Operation Rebirth".

En rå och skön serietidningsfilm. Igen. Men jag tröttnar inte. Serietidningar passar perfekta att överföra till film, likt inget annat medialt verktyg. Jag hoppas och tror att "Captain America" kommer bli en bra actionfilm, med en liten gnutta humor. Jag har inte läst serietidningarna, men jag tycker om handlingen. Den känns fräsch och bra.

Filmen får svensk biopremiär 12 augusti.

Poppers pingviner

En affärsman ärver 6 pingviner och hans lägenhet förvandlas till ett fantastiskt vinterland. Detta, samtidigt som hans jobb påverkas.

Handlingen låter inte särskilt lockande alls, men jag gillar Jim Carrey och vill se mer komedier av honom (även om hans bästa skådespeleri alltid går att hitta i hans seriösare roller). Han har medverkat i alldeles för lite filmer på sistone, och detta är ett steg i rätt riktning, hur dålig filmen än må verka. Jag vill ha mer barnslig humor, mer psykutbrott, mer melankoliska roller, jag vill ha mer av ALLT från Carrey.

Filmen får svensk biopremiär 26 juni.

| 30 mars 2011 21:01 |