Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

3 augusti 2011 | 22:01

Veckans trailers: Ides of March

Denna vecka har vi hittat sex rörliga godbitar som kretsar kring en kupp, bestialiska mord, politik och nyårsafton.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Tower Heist

När en grupp hårt arbetande killar får reda på att de har blivit bedragna av en förmögen affärsman planerar de ett inbrott i dennes lägenhet.

Den här filmen har jag längtat till av en anledning: Casey Affleck. Brorsan till Ben Affleck gör alldeles för lite filmer, och jag tycker att det är riktigt synd då jag njuter till fullo varje gång jag ser honom på vita duken. I den här filmen ser det dock inte ut som Casey får särskilt mycket tid i dialogerna, och med det dör förväntningarna. Det känns som att både Ben Stiller och Eddie Murphy har upplevt sina bästa dagar, förhoppningsvis håller de inte med. Verkligen roligt att se Alan Alda igen, känd från "Mash" och en vanlig medlem i Woody Allens ensembler.

Filmen får amerikansk biopremiär den 4 november.

Twixt

Filmen berättar historien om en utbränd deckarförfattare som kommer till en stad i Kalifornien för att signera en bok. För ett antal år sedan inträffade en rad bestialiska mord i staden som invånarna inte vill tala om. Kilmer övertalas av sheriffen att undersöka fallen och får oväntad hjälp av spökena från en mördad flicka och Edgar Allan Poe. Medan han undersöker morden upptäcker han att de har kopplingar till hans eget liv.

Den här filmen känns verkligen inte bra. Varken handlingen eller skådespelarna intresserar mig, även om det är lite kul att se Elle Fanning från "Super 8" samarbeta med Francis Ford Coppola. Och det är just Coppola som är behållningen, man vill veta vad legenden som regisserade "Apocalypse Now" har sysslat med på sista tiden, och det är därför man kollar in den här filmen, för utöver det ser jag ingen annan anledning att se den.

Filmen får amerikansk biopremiär under 2011.

The Ides of March

"The Ides of March" är en berättelse om sex, ambitioner, lojalitet, svek och hämnd. I centrum står en ung presstalesman som faller offer för maktspelet som äger rum bakom kulisserna i det politiska livet, liksom för förrädiska manipulationer och lockelser.

Amerikansk politik är alltid intressant, speciellt om man har George Clooney och Ryan Gosling i huvudrollerna och en sjuhelvetes story. Det här har den här filmen, vilket gör att det är en av de filmer jag ser fram emot mest just nu. Det säger jag ganska ofta, men den här gången menar jag det. Det är en intressant film som jag tror kan bli lite hursomhelst. Den kan kännas som både en thriller och ett drama, beroende på om man är intresserad av de politiska aspekterna eller inte.

Ryan Gosling har haft några riktigt bra år med filmer som "Blue Valentine", "Lars and the Real Girl", "Drive", "Crazy, Stupid, Love", den här filmen och en hel del kommande storfilmer. Varje gång är han lika bra, och det är det som utmärker en bra skådespelare. Jag har aldrig sett Gosling dala och jag hoppas behöva vänta ett tag på det. Även Clooney har haft några riktigt bra år, speciellt med filmen "Up in the Air" som enligt mig var en av 2009 års bästa. Mycket från den filmen kan man känna igen i George Clooneys egenregisserade "The Ides of March", speciellt det kalla fotot.

Filmen får svensk biopremiär 4 november.

Battleship

Peter Berg ("Hancock") producerar och regisserar Battleship, ett episkt action-äventyr som utspelar sig till havs, i luften och på land medan vår planet slåss för sin överlevnad mot en överlägsen invasionsstyrka.

Jag hade hoppats lite på den här, men nu när det kommer till kritan känns den inte alls särskilt bra. På pappret lät det bra med Alexander Skarsgård och Liam Neeson i huvudrollerna, men det här påminner alldeles för mycket om, och kommer antagligen att gå samma öde som floppen "Skyline". Att filmen är baserad på Hasbros klassiska spel känns mer som en anekdot, det verkar helt enkelt inte relevant i filmen.

Filmen får svensk biopremiär den 20 april 2012.

New Year's Eve

Livet för flera par och singlar i New York sammanflätas under loppet av nyårsafton.

Jag måste nästan gå till avgiftning efter den där trailern, fler romcom-kändisar i samma film får man leta efter. Det här är den spirituella uppföljaren till förra årets "Valentine's Day" och att döma av trailern verkar det vara samma grej igen. Jag tyckte faktiskt att den förra filmen var helt okej, även om den hade stora brister. Problemet med filmer som dem här är ofta att det blir lite "hattigt" och svårt att relatera till karaktärerna då man får vara med dem sådan kort tid. Jag hoppas att filmmakarna råder bot på det problemet med den här filmen, då kan den säkert vara lite småhärlig.

Filmen får svensk biopremiär den 25 december.

Red Tails

Historien om Tuskegee Airmen som var Amerikanska armén första flyg gäng av afroamerikaner som flög och sköt ned nazisterna under andra världskriget.

Den här filmen kan bli riktigt spännande. Det är ett intressant ämne att göra film om, det görs alldeles för få filmer om piloter nuförtiden. Cuba Gooding Jr. och Bryan Cranston passar perfekta i sina roller som Majorer och jag ser fram emot hur man hanterar de rasistiska åsikterna som kommer att finnas i filmen. Jag tror inte att det finns något svårare att agera än en rasist eller nazist, men jag är helt säker på att Cranston kommer att klara sig alldeles utmärkt i sin roll som stereotypisk vit medelåldersman med fördomar som Gooding Jr. ska försöka upplösa.

Filmen får amerikansk biopremiär den 20 januari 2012.

| 3 augusti 2011 22:01 |