Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

28 september 2011 | 22:01

Veckans trailers: Hushopparen

Denna vecka har vi hittat fem rörliga godbitar som kretsar kring draktatueringar, hushoppare, stora mirakel och sojasås.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

The Girl with the Dragon Tattoo

Lisbeth Salander är en ung egensinnig tjej med ett mörkt förflutet. Hon är en enastående researcher och en av landets främsta hackers. Den grävande journalisten Mikael Blomkvist har precis blivit dömd till fängelse för förtal när Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill ge honom ett annorlunda uppdrag. Lisbeth och Mikaels vägar möts och tillsammans gräver de djupt i familjen Vangers förflutna där de möter en mörkare och blodigare historia än någon av dem kunnat ana.

Jag blir både hänförd och lite besviken när jag ser den här alldeles för långa trailern på nästan fyra minuter. Filmen kommer att bli fantastisk, det är jag nästan helt säker på, men David Fincher har gjort det alldeles för lätt för sig. Många scener kan vi i trailern se är exakt likadana som den svenska versionen, vilket jag tycker är tråkigt. Visst, det är bra för att göra originalet rättvisa, men väldigt tråkigt för oss som vill se David Fincher briljera med egen pensel. Självklart är den mörka Fincher-stilen där. Det finns något sjukt med att se Rooney Mara ligga ihopsäckad på tunnelbanan i Stockholm, som man själv åker varje dag. Det är en surrealistisk känsla som jag vill ska återfinna sig väldigt många gånger i framtiden.

Filmen får svensk biopremiär 21 december.

Man on a Ledge

En före detta polis, anklagad för ett brott, hotar att hoppa från ett höghus om han inte rentvås.

Jag hade höga förhoppningar när jag först hörde talas om den här filmen, men trailern ser verkligen inte bra ut. De kunde ha gjort en "Phone Booth"-liknande film, men valde istället att med en "väl uttänkt plan". Filmer som har sådana här handlingar är ofta väldigt förutsebara och intressanta, antagligen så även i det här fallet. För mig är en handling om en man som står och funderar på att ta livet av sig mycket mer intressant, än handlingen man här försöker redovisa. Sam Worthington är en duktig skådespelare, men han gör mer och mer axelryckande filmer, jag börjar snart att tvivla på hans kapacitet.

Filmen får amerikansk biopremiär 13 januari 2012.

Big Miracle

Inspirerad av en sann historia som berört människor över hela världen berättar räddningsäventyret "Big Miracle" den fantastiska historien om en småstadsreporter (John Kasinski) och Greenpeace-volontär (Drew Barrymore) som, med hjälp av två rivaliserande supermakter, försöker rädda en familj gråvalar som stängts in av snabbt bildad is intill Polcirkeln.

En sann historia bygger inte en bra historia. Jag älskar skådespelaren John Krasinski som har varit fantastisk i flera säsonger i amerikanska "The Office", men i den här filmen känns han bara tråkig och alldeles för ljummen. I en sådan här film kräver jag verkliga känslor, och det inget man kan räkna med. Drew Barrymore har inte hon heller, någonsin, känts så ljummen som nu. Nej, den här filmen kommer inte bli bra alls.

Filmen får svensk biopremiär 24 februari 2012.

Urbanized

En dokumentär om det här med att designa städer och varför saker och ting ser ut som de gör.

Dokumtärgenren är bland de bästa genrer som finns, väldigt få saker går upp mot en riktigt bra dokumentär. Jag tror inte att det här kommer att vara en sådan, men det är en intressant idé och det är därför jag tipsar om den. Passande är den här dokumentären väldigt snygg till designen och jag gillar att VETA saker - därför känns den här som ett måste. Det är helt enkelt ett ämne som jag intresserar mig för.

John Dies at the End

En drog som utlovar en utanför kropp-upplevelse med full effekt. På gatan kallas drogen för Sojasås.

Tanken är god, men filmer ser rätt kass ut. Den låga budgeten syns oerhört mycket när det kommer till monstren i filmer, det är något man inte bör ha med i en film som inte har alldeles för mycket pengar. Men - det kan vara roligt med en flummig film där karaktärer blandar ihop verkligheten med hallucinationer. Paul Giamatti är alltid lika härlig att se på!

Filmen får amerikansk biopremiär 2012.

| 28 september 2011 22:01 |