Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

14 september 2011 | 23:45

Veckans trailers: Goon

Denna vecka har vi hittat fyra rörliga godbitar som kretsar kring vampyrer, ishockey, mänsklig tusenfoting och Bono.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Breaking Dawn - Part 1

Bella slits mellan sin intensiva passion för Edward och en djup vänskap med Jacob. Året som gått har varit minst sagt omtumlande och fullt av längtan, saknad och förtvivlan. Valet att ansluta till en mörk och förförisk värld av odödlighet eller att fortsätta ett mänskligt liv har blivit den tunna tråd som vampyrernas och varulvarnas öde hänger på.

Jag antar att jag tillhör minoriteten av killar som inte tyckte att den första filmen var helt värdelös. Jag tyckte att den hade något. Men tvåan och trean kom, varav den sista var det årets absolut sämsta film. Man blev så oerhört trött på att se Kristen Stewart titta ner i marken som om hon fått klet på skorna - hela filmen igenom. I den här filmen verkar man nästan helt skippat fighterna och helt koncentrerat sig på marktittning. Taylor Lautners skådespeleri verkar också det mer värdelöst än vanligt, men har väl aldrig behövt lära sig det, på samma sätt som att Edward och Bella aldrig lärt sig att använda kondom.

Filmen får svensk biopremiär 16 november.

Goon

Utstött från sin framgångsrika och smarta familj, ger sig en dörrvakt i kast med att bygga en halvprofessionell hockeykarriär genom att banka skiten ur motståndarna.

Det görs alldeles för lite filmer om hockey. Det är en fantastisk film som passar perfekt på vita duken, om man gör det rätt. Det är dock bland det svåraste som finns, att skildra en sport med alla dess känslor och fysiska attributer som krävs. Därför är det väldigt enkelt att välja det humoristiska spåret som inte alls står inför samma svårigheter som det mer seriösa alternativet. Men det här kan bli bra också. Seann William Scott, Jay Baruchel, och Liev Schreiber passar perfekt i och runt rinken och jag gillar dem alla. Så varför inte?

Filmen premiärvisas på årets upplaga av Toronto Filmfestival.

Human Centipede II (Full Sequence)

Historien om en man som blir sexuellt besatt av den första filmen "The Human Centipede" och använder sig av sandpapper för att tillfredsställa sig själv medan han tittar på filmen. Han beslutar sig för skapa en egen mänsklig tusenfoting, denna gång med tolv offer i jämförelse med första filmens tre. Han använder sig av egen mänskliga tusenfoting till sig egen sexuella njutning, och får tillfredsställelse av titta på dessa offer av tusenfotingen och använder sig av taggtråd lindad kring sin egen penis för att våldta kvinnan i änden av tusenfotingen.

Det finns väldigt många filmer som bara är ute för att chocka. Det finns ingen poäng med dem förutom att de vill göra sig hörda. Den första tusenfotingsfilmen lämnade mig med exakt den känslan. Varför? Det fanns absolut ingen poäng med filmen. Den var inte läskig, inte smart, hade ingen bra handling och var inte alls lika banbrytande som personerna bakom filmen verkar tro. När jag hörde att det skulle komma en tvåa tänkte jag på "Saw" och "Paranormal Activity" som tillsammans fått åtta uppföljare, med riktigt bra första filmer. I det här fallet är inte den första filmen bra, och det kommer inte den andra att vara heller.

Filmen får amerikansk biopremiär 7 oktober.

Killing Bono

En rock'n'roll-komedi om två irländska bröder som försöker slå sig fram på 80-talets musikscen. Samtidigt gör deras skolkamrater i U2 en kometartad resa mot berömmelsen vilket sätter dem allt längre in i skuggan.

Jag gillar när komedier handlar om riktiga människor, alternativt riktiga kändisar - och det här är ett perfekt exempel på en sådan. Det är inte en dokumentär, såklart, men det är ändå lite hjärtskärande att höra någon vara så nära framgång, men ändå så långt borta, som människorna det handlar om i den här filmen. Jag gillar stilen på filmen, en ganska röd ton med snygga miljöer. Den här ska bli intressant att se.

Filmen får släpps på svensk DVD 28 september.

| 14 september 2011 23:45 |