Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

27 april 2011 | 20:30

Veckans trailers: En idiot till brorsa

Rasmus har denna vecka hittat hela sex rörliga godsaker som kretsar kring mutanter, levnadskostnader, telefonnummer och en idiot till brorsa.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Harry Potter och dödsrelikerna: del 2

Hogwarts är stängt på obestämd tid, och Harry säger till Ron och Hermione att även om skolan öppnar så tänker han inte återvända utan ägna sig åt att försöka besegra Voldemort en gång för alla.

Det är dags att säga adjöken till trollkarlsskolan, lärarna, eleverna och inte minst Harry Potter och hans vänner. Under den sjunde och sista årskursen får Harry slutligen veta vad hans öde har i beredskap, medan den oundvikliga sista striden mot Lord Voldemort närmar sig.

Jag har en sak att erkänna. Jag har inte sett del ett av "dödsrelikerna", så det är svårt för mig att göra ett utlåtande om den här trailern. Det jag dock kan säga är att handlingen känns mer spännande än någonsin, vilket i och för sig inte är konstigt då vi närmar oss slutet på sagan om Harry och hans kamrater. Till och med jag, som aldrig visat något intresse för Hogwarts och dess mysterier blir lite sugen på att ta upp den här filmserien efter att ha lämnat den och låtit den vara i flera år. Jag hoppas att det här blir den avslutningen som fansen vill ha. Det tror jag också att det blir. En dundrande sista strid. En episk sådan.

Filmen får svensk biopremiär 13 juli.

X-Men: First Class

Innan Charles Xavier och Erik Lensherr tog namnen Professor X och Magneto var de två unga män som upptäckte sina krafter för första gången. Innan de blev ärkefiender var de bästa vänner som jobbade tillsammans med andra mutanter för att stoppa det största hotet världen hade råkat ut för.

Det här ser inte bra ut. Förutom en stekhet January Jones finns det ingen anledning för mig att se den här. Det skulle vara Michael Fassbender i så fall som var duktig i "Inglourious Basterds" som amerikansk soldat i en källarbar full av nazister. Jag har aldrig riktigt uppskattat "X-Men". Tycker att karaktärerna är tråkiga och saknar dimensioner. Men vem vet, kanske blir jag överraskad av "X-Men: First Class" som jag blev av "Wolverine" där Hugh Jackman gjorde en bra insats.

Filmen får svensk biopremiär 3 juni.

What's Your Number

En kvinna ser tillbaka på de senaste tjugo män hon haft relationer med i sitt liv och undrar om någon av dem kan vara hennes enda sanna kärlek.

Anna Faris har aldrig varit någon favorit. Enligt mig är det bästa hon gjort "Scary Movie" och ett gästspel som sig själv i TV-serien "Entourage", annars har vi inte mycket att hänga i den där välberömda julgranen. Dock tycker jag om flera av skådespelarna som är med i filmen, bland andra sköna Andy Samberg från "Saturday Night Live" och "The Lonely Island, samt Martin Freeman som är högaktuell med "The Hobbit". Filmens handling är tråkig och engagerar inte alls.

Filmen får amerikansk biopremiär 30 september.

30 Minutes or Less

Jesse Eisenberg spelar killen som jobbar som pizzabud och blir kidnappad av två män i apdräkter som sätter på honom en bomb och tvingar honom att råna en bank. Hans enda chans är att ta hjälp av sin bästa kompis..

Tycker verkligen om Eisenberg. Sedan "The Social Network" har jag varit som frälst i hans skådespeleri. Nu är han aktuell i både Woody Allens nästa film "The Wrong Picture" och den här filmen och en sak står klar: Det går bra nu. Ruben Fleischer, som regisserade 2009 års roligaste film "Zombieland", står även här för regin och det betyder att det kan bli hur bra som helst.

Filmen får svensk biopremiär 14 oktober.

The High Cost of Living

Berättelsen om en ung, gravid kvinna vars värld rasar samman när hon förlorar sitt barn i en smitningsolycka. Medan hon försöker nysta upp sitt liv, hittar hon en osannolik beskyddare i Henry, en utslagen skyddsängel som har följt hennes olycka. Men Henry är inte riktigt en ängel, och under tiden hon kämpar med att förlikas med sin förlust, upptäcker hon att hon blivit förälskad i mannen som körde på henne.

Jag vet att den här filmen kommer att bli genial. Zach Braff är mer än "JD" i "Scrubs", han är mer än den där töntiga killen i fula läkarkläder. Han är fantastiskt skådespelare som visade vad han gick för med "Garden State" som han själv regisserade och spelade huvudrollen i. Jag hoppas att den här filmen kan komma i liknande kvalitet som "Garden State", vilket skulle göra den till 2011 års bästa film än så länge, men jag tvivlar på det. "Garden State" är för bra. Handlingen är perfekt för mig och utförandet ser jag fram emot att se. Deborah Chow gör sin långfilmsdebut som regissör.

Filmen får amerikansk biopremiär under 2011.

Our Idiot Brother

Ned är en välmenande loser som vänder sig till sina tre systrar för stöd. Detta för kaosartade följder för familjen.

I den här filmen hoppas jag få se lite svärta. Lite tårar. Det brukar fungera väl i filmer som dem här, och det tror jag det kommer göra även i det här fallet. För om man tänker efter är det ganska sorgligt med en karaktär som Ned, och det är det spåret regissören Jesse Peretz måste köra på, för jag tror inte Paul Rudd har vad som krävs för att klara av en "The Dude"-karaktär som är skön rätt igenom. Det jag mest ser fram emot är att se sexiga Zoey Deschanel och Paul Rudd i sitt riktiga jag.

Filmen får amerikansk biopremiär 26 augusti.

Attack the Block

Ett gäng ligister i södra London blir tvungna att försvara sitt kvarter mot invaderande rymdmonster.

Jag gillar idén och tanken. Handlingen är riktigt spännande och det är innovativ film. Men jag tror inte på utförandet. Jag hade velat se en blandning mellan "Shaun of the Dead" och "Harry Brown" vilket jag inte känner att jag får. Istället får jag töntiga förortsbarn som hoppar på väggar i form av parkour och vad som såg ut att vara dåliga specialeffekter. Att Nick Frost är med är förstås ett plus, men nej, den här är jag inte alls peppad på.

Filmen får amerikansk biopremiär under 2011.

| 27 april 2011 20:30 |