Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

22 september 2011 | 00:30

Veckans trailers: Den perfekta känslan

Denna vecka har vi hittat fyra rörliga godbitar som kretsar kring FBI, en barnvakt, ett cykelbud och berövade sinnesintryck.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

J. Edgar

Som överhuvud för brottsbekämpningen i USA under nästan 50 år, var J. Edgar Hoover fruktad och beundrad, hånad och hyllad. Men bakom stängda dörrar höll han hemligheter som skulle ha förstört hans image, hans karriär och hela hans liv.

Leonardo DiCaprio har legat i på sista tiden. 14 år efter att ha gjort succé med "Titanic" är han större än någonsin. Han är störst. Under 2009 var han briljant med filmer som "Shutter Island" och "Inception", och han fortsätter att gång på gång leverera och jobba med de största regissörerna. Christopher Nolan, Martin Scorsese, James Cameron, Edward Zwick, Ridley Scott och Steven Spielberg är några av de giganter han har fått arbeta med under åren. Frågan är om det räcker för att göra en karriär?

Självklart räcker det, men Leonardo DiCaprio är en fantastisk skådespelare, vilket han visar varje gång. Det var väldigt länge sedan han gjorde en prestation jag var missnöjd med. Många hävdar att han är överskattad och gör samma roll hela tiden, något jag absolut inte håller med om. Han har ett väldigt brett register och kan spela alltid från Shakespeare-verk till psykotisk polis på fyrtiotalet. Nu ska han spela FBI-chefen J. Edgar Hoover i Clint Eastwoods kommande film om vederbörandes liv. Jag tror på den här filmen, och tycker om stilen som Clintan lyckats fånga. Det finns dock orosmoln. Eastwoods film om Hoover. Den kan bli lika fjölig som hans senaste film, "Hereafter". Dock har den filmen en mycket mer intressant handling och bättre skådespelare, så det mesta talar för att Clint Eastwood inte kommer att upprepa sig.

Mannen med den långa pannan och Kalifornien-accenten fortsätter att regera Hollywood. Efter "J. Edgar", närmare bestämt 2013, får vi se honom i Quentin Tarantinos film "Django Unchained", där han för en gång skull spelar en utmålad skurk. Jag hoppas att han där och då kan bevisa för världen vilket gigantiskt register han har.

Filmen får svensk biopremiär 20 januari 2012.

The Sitter

En collegestudent som blivit avstängd får en uppgift att vara barnvakt åt grannens ungar. Dock är han hel oförberedd på den vilda natt som väntar honom.

Det här är ett praktexemplar på en bra teasertrailer. Den framställer filmen som rolig och bra, samtidigt som den inte avslöjar för mycket handling och håller sig kort. Jag tycker att trailers är alldeles för långa - men här visar man hur en slipsten ska dras. Visst, man kanske vill vet amer om man ska gå och se en film på bio, men för mig räcker det så här. Jonah Hill har tillsammans med Seth Rogen skapat en "stoner image" som jag fullkomligt älskar. Humorn är jätterolig och det märks på de senaste filmerna hur Jonah Hill fått större och större plats, speciellt i den här och "Moneyball", där han spelar tillsammans med Brad Pitt.

Filmen får amerikansk biopremiär 9 december.

Premium Rush

När ett cykelbud i New York hämtar upp ett kuvert på Columbia universitetet blir han jagad över hela stan av en korrupt polis som desperat försöker att lägga vantarna på kuvertet.

Joseph Gordon-Levitt spelar cykelbud i den här filmen som tyvärr, med lite otur, kan bli som en "Fast and furious", fast med cyklar. Jag vet inte riktigt om handlingen är tillräckligt bra för att jag ska bli hänförd, men självklart är det spännande att få veta vad som är i kuvertet. Tyvärr stannar spänningen där, och det är även det som trailern spelar mest på. Det jag ser fram emot mest (förutom Gordon-Levitt som är en utmärkt skådespelare) är att se Michael Shannon i rollen som den skumma snubben. Han är fantastisk i rollen som Nelson Van Alden i HBOs "Boardwalk Empire" - och det är alltid ett nöje att se honom. Vissa kanske även känner igen honom som styvfarsa till Eminem i "8 Mile", även där gör han en bra roll.

Filmen får svensk biopremiär 23 mars 2012.

Perfect Sense

En kock och en forskare förälskar sig i varandra medan en epidemi utbryter som berövar människor deras sinnesintryck.

Det intressant med den här filmen är inte epidemin som släpps lös i bakgrunden, utan kärleksparet som står i fokus och gör att filmen får en annan dimension. Det görs alldeles för få filmer om personer som blir drabbad av apoklypser, oftast är det själva apokalypsen som står i fokus, något som det är ändring på här. Trailern är riktigt bra, vakert komponerad av fantastisk musik som gör att man förstår vad filmen faktiskt handlar om. Ewan McGregor är alltid lika bra, och det ska bli kul att se Eva Green igen. Den här filmen hoppas jag på.

Filmen premiärvisades på Sundance Film Festival 24 januari i år.

| 22 september 2011 00:30 |