Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

1 januari 2008 | 00:00

Veckans trailers: Cowboys and Aliens

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Our Idiot Brother

Ned är en välmenande loser som vänder sig till sina tre systrar för stöd. Detta resulterar i kaosartade följder för familjen.

När jag först hörde talas om att Paul Rudd skulle göra den här filmen blev jag lite tveksam. Jag är van att se Rudd i lite stela roller, som i den fantastiska filmen ”I Love You, Man”. Fast när den absolut första trailern kom släppte mina farhågor. Den här ser riktigt rolig ut, och jag gillar att Paul Rudd tar ut svängarna och inte spelar liknande karaktärer hela tiden. Castinglistan är inte heller den dålig, med folk som Zooey Deschanel, Emily Mortimer och Steve Coogan. 

Cowboys and Aliens

En utomjordisk art landar i 1800-talets Arizona. Utomjordingarna har som avsikt att krossa hela vilda västen och göra folket till slavar. Men indianerna och cowboysarna har andra planer.

I den här trailern som var exklusiv för Spike men nu blivit officiellt uppladdad på Youtube får vi se Daniel Craig slita som ett djur. Det är jobbigt att vara cowboy med utomjordingar i hasorna. Jag tycker att filmen ser väldigt bra ut och ser väldigt mycket fram emot den. Hade jag bara fått reda på handlingen skulle jag sagt att det skulle vara ett omöjligt projekt att genomföra, men icke, filmen ser bra ut. Synd att vi i Sverige måste vänta längre än amerikanarna på att se den.

Larry Crowne

När den sympatiska men högst vanliga Larry Crowne utan förklaring får sparken från sitt ganska intetsägande jobb, inser han att det är dags att göra något meningsfullt i livet. Han är djupt skuldsatt och har inga direkta planer, men bestämmer sig för att återvända till college där han blir vän med en grupp studenter och så småningom blir väldigt förtjust i sin vackra lärare.

Den här trailern postades för första gången på Tom Hanks Twitter-konto, den kommer därför bara ut på internet. Sådant tycker jag är kul, filmer borde använda sociala medier för att sprida material mer.  Tom Hanks har alltid varit en man att lita på, samma sak gäller Julia Roberts - i romantiska komedier. Jag finner filmen lite smårolig, sådär gulligt ”feelgood”. Men mer än så är det inte. Jag hoppas verkligen på ”Larry Crowne”, men är rädd att den kommer att bli lite väl påklistrad, att ingen riktig dynamik mellan Robert och Hanks kommer infinna sig. Det ska dock bli intressant att se.

Planes

Än så länge vet vi inte mycket om den här filmen, som släpps direkt på DVD och Blu-ray så sent som våren 2013. Men jag gillar greppet. Flygplan är för mig en mycket bättre och roligare idé att göra film om då handlingen har så mycket mer potential. Men som sagt, det är långt kvar.

The Best and The Brightest

Samantha och Jeff är ett ungt par som nyligen flyttat till New York. De vill att deras femåriga dotter ska gå på ett fint privat dagis, men det kommer bli svårare än vad de anat.

Handlingen är inte särskilt bra. Ibland undrar jag hur Neil Patrick Harris tänkte när han fick manuset till en film som skulle handla om två föräldrar och deras humoristiska kamp om att få in sin unge på dagis. Men sen tänker jag efter en gång till. Det är ändå Neil Patrick Harris, NPH, Barney Stinson. En man med många namn. Varför skulle inte han lyckas med den här? Tyvärr är det nog en dålig film, men jag är säker på Harris prestation. Något jag finner intressant och lockande är filmens poster som verkar vara en sorts homage till Woody Allen. Det gillar vi!

| 1 januari 2008 00:00 |