Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

26 maj 2011 | 16:50

Veckans trailers: Conan dubbelt upp

Rasmus har denna vecka hittat hela åtta rörliga godsaker som kretsar kring robotar, barbarer, muppar, smurfar och humor.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Green Lantern

I ett universum, lika stort och ändligt som det är mystiskt har en mäktig kraft existerat i flera hundra år. Försvararna av fred och rättvisa kallar sig för Green Lantern Corps. Ett brödraskap av krigare som har svurit att bevara den intergalaktiska ordningen och varje Green Lantern bär en ring som ger honom superkrafter. Men när en ny fiende vid namn Parallax hotar att rubba kraftbalansen i Universum hamnar deras öde och Jorden öde i händerna på deras nyaste rekryt, den första människan som någonsin har blivit utvald: Hal Jordan (spelad av Ryan Reynolds).

Ett antal trailers har släppt, några bättre än andra, har jag blivit lite sugen på den här. Visst kan animationerna i olika delar av trailern se lite tråkiga ut, men det finns ändå någonting i den här som säger att det kan bli riktigt bra. Dock har marknadsföringen till den här filmen gått åt skogen på grund av dålig första trailer, men när man såg det där fyra minuters-klippet blev allt lite annorlunda. Det hela sattes i kontext. Nu återstår det bara att se hur bra Ryan Reynolds kan prestera i gröna trikåer.

Filmen får svensk biopremiär 29 juli.

Smurfarna

Handlingen i filmen kretsar kring den elaka trollkarlen Gargamel jagar de små smurfarna ut ur deras by och från deras magiska värld och hamnar i vår värld - mitt i Central Park i New York. Endast tre äpplen höga och fast i New York måste smurfarna hitta en väg tillbaka till deras by innan Gargamel hittar dem.

Jag har aldrig tyckt om när man blandar animerade filmer med vanliga spelfilmer. Det här ett sådant fall, och därför, för mig, faller hela filmen på just den egenheten. Varför kan man inte bara animera hela filmen? Visst, Neill Patrick Harris är fantastisk människa och skådespelare som vi alla känner från Barney i "How I Met Your Mother", men det räcker inte för att jag ska vara peppad inför den här. Som Sverker Olofsson hade sagt: Det här slopar vi.

Filmen får svensk biopremiär 2 september.

Conan the Barbarian

Berättelsen om Conan the Cimmerian och hans äventyr som leder honom tvärs över kontinenten Hyboria fast besluten att hämnas mordet på hans far och massakern av hans by.

Nu när det har släppts en full trailer står det klart att all kritik som den här filmen fått på förhand inte riktigt stämt överens med resultatet. Det här ser ut som en riktigt häftig actionrulle med spår av spelet "God of War" i sig. Om man på det lägger lite slow motion-effekter a la "300" kan det här bli sommarens stora film. Jag ska nog inte höja den till skyarna alldeles för mycket, men det här kan bli något. Men lite humorinslag, kanske till och med något roligt och riktigt skönt.

Filmen får svensk biopremiär 19 augusti.

Mupparna

Grodan Kermit och hans vänner sätter ihop en föreställning i hopp om att rädda den gamla teatern.

Vad ska man säga? Marknadsföringen till den här filmen har varit helt fantastisk, det är såhär det ska göras! Man kan inte annat än applådera kreativiteten. Det var nämligen så att man skapade en annan film kallad "Green with Envy", som man låtsades hålla på att producera just nu, med skådespelarna Jason Segel och Amy Adams. När trailern för "Green with Envy" gick upp i samband med "Pirates of Caribbean: I främmande farvatten" visades det sig att så inte alls var fallet. Det "The Muppets", som tydligen hade med sig de båda skådespelarna. Väldigt roligt skämt, som nu tyvärr är förstört för er, men sätt er in i den ovetande situationen när ni ser trailern så är skämtet fortfarande roligt!

Filmen får svensk biopremiär 10 februari 2012.

Conan O'Brien Can't Stop

Här är trailern till den kommande filmen "Conan O'Brien Can't Stop" som har premiär på amerikansk mark i sommar. Den följer komikern precis efter att han tvingats hoppa av "Tonight Show" som var ett av dem största pratprogrammen i USA. Han överväger sina alternativ och ger sig ut på Standup-turné.

Om man tycker om Conan O'Brien är detta ett måste, han driver med allt och alla, bland annat Joaquin Phoenix och "I'm Still Here", som jag tycker är oerhört roligt. Conan är en av de bästa vi har på komikerfronten, och jag hoppas verkligen att den här kommer upp på bio i Sverige.

The Descendants

Matt King är både en odräglig man till sin fru och sina två döttrar. Men då hans fru råkar ut för en båtolycka blir hans värld helt omvänd och måste försöka knyta sina band tillbaka med barnen och tänka på sin framtid. Han måste också överväga att sälja den mark han äger som gått i generationer.

George Clooney blir bara bättre och det ser vi här. Han har en säkerhet och karisma som få andra skådespelare har, och det är det som gör att han kan spela dem här rollerna utan problem. Jag tycker att filmen handling är bra. Hade det bara varit så att frun legat på sjukhus på grund av en båtlycka och att hela filmen gått ut på att Matt King (Clooney) ska vårda sin relation med dottern, då hade det varit rätt ointressant. Men nu finns det ännu en twist på det, vilket gör att filmen inte är som alla andra. Ska bli riktigt intressant att se den här.

Filmen får amerikansk biopremiär 16 december.

Transformers 3

Autobots och dess ledare Optimus Prime är tillbaka och tar sig an de onda Decepticons som är fast beslutna att hämnas deras nederlag i "Transformers: Revenge of the Fallen". I denna del blir Autobots och Decepticons involverade i ett rafflande rymdrace mellan USA och Ryssland och än en gång måste Sam Witwicky hjälpa sina robotvänner. Den nya karaktären Shockwave, en gammal Transformers-karaktär regerar över Cybertron medan Autobots och Decepticons kämpar mot varandra på Jorden.

Stora filmer som släpps idag borde verkligen hålla sig till två trailers, inte tre. Då menar jag inte att den tredje trailern för "Tranformers: Dark of the Moon" är sämre än de tidigare, utan att man hinner avslöja alldeles för mycket. Tyvärr är det så det ser ut i Hollywood idag. Jag har aldrig varit något fan av Transformers, varken före eller efter Michael Bay satte sina svettiga fingrar på dem. Det har mest varit som ögongodis, och då menar jag inte Megan Fox, utan specialeffekterna som är helt fantastiska. Dock räcker inte det långt i mina ögon, och jag tror även att den tredje filmen i den här inte så hyllade trilogin även den kommer att vara ett bottennapp.

Filmen får svensk biopremiär 29 juni.

Salvation Boulevard

I en värld av megakyrkor där en före detta fripassagerare som blivit född på nytt som kristen befinner sig på flykt från fundamentalistiska medlemmar av hans megakyrka som gör allt för att skydda sin större-än-livet-pastor.

Ja, handlingen låter väldigt märklig, men om man ser trailern förstår man. Jag tycker att det här projektet är intressant. Det är en tolkning av en bok som går under samma  namn och har blivit kritikerrosad. Filmen verkar ha använt sig av humor mer än boken, och visst verkar den rolig. Alltid lika kul att se Ed Harris i märkliga roller, och Brosnan gör sig bra som rikemanspastor.

Filmen får amerikansk biopremiär under 2011.

| 26 maj 2011 16:50 |