Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

24 augusti 2011 | 21:30

Veckans trailers: Carnage

Denna vecka har vi hittat fem rörliga godbitar som kretsar kring kaos, pilgrimsfärd, spökriddare, motorcykelknutte och den "undre" världen.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Carnage

I "Carnage", som baseras på Yasmina Rezas flerfaldigt Tonybelönade pjäs, samlar Polanski fyra av världen bästa skådespelare - Jodie Foster, Kate Winslet, Christopher Waltz och John C. Reilly - som spelar två par vars barn råkat i slagsmål. På kvällen efter bråket träffas föräldrarna för att civiliserat diskutera och reda upp det som hänt men snart börjar de bete sig allt mer barnsligt innan kaos uppstår.

Säga vad man vill om Polanski, han fortsätter gång på gång att bidra med annorlunda filmer till Hollywoods bord. Det intressanta med "Carnage" är hur filmen, som är baserad på en pjäs, utspelar sig i ett och samma hus. Jag gillar när filmer använder sig av den stilen då det blir en mycket mer intim känsla filmen igenom, nästan som teater. Det är inga dåliga skådespelare som vi får se i "Carnage", och inget talar mot filmen. Den kommer att bli bra.

Filmen får svensk biopremiär 24 februari 2012.

The Way

Martin Sheen spelar Tom, en amerikansk läkare som åker till St Jean Pied de Port i Frankrike för att hämta kvarlevorna av sin son, som dödades i Pyrenéerna under en storm i vandringsleden "Camino de Santiago". Driven av sin djupa sorg och önskan att förstå sin son bättre, beslutar sig Tom att genomföra den historiska pilgrimsfärden.

Den här filmen handlar om en mans resa för att hämta hem sin son, men även på något sätt hämta hem sig själv. Emilio Estevez, som försvunnit i den gigantiska skuggan av sin bror och far har regisserat "The Way", och han verkar ha gjort ett riktigt bra jobb. Martin Sheen kan jag aldrig få nog av, han är helt klart den bästa Sheenen som existerar och det märks med skådespeleriet vi får se i trailern. Han får det att se så enkelt ut, vilket det självklart inte är.

Filmen får amerikansk biopremiär 7 oktober.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Under tiden som Johnny Blaze gömmer sig i östra Eruopa, får han i uppdrag att stoppa djävulen, eftersom han försöker inta skepnaden av en människa.

Filmen som blivit utsedd till en av världens sämsta har nu fått en tvåa, och den ser inte mycket bättre ut. Nicholas Cage är en av Hollywoods helt klart intressantaste skådespelare, och då menar jag inte det i en positiv bemärkelse. Cage gör dåliga val efter varandra, det börjar snart bli riktigt pinsamt och det blir inte bättre av att man han gör uppföljare till dessa fruktansvärda filmer.

Filmen får svensk biopremiär 24 februari 2012.

Machine Gun Preacher

Berättelsen om Sam Childers, en före detta motorcykelknutte, som funnit gud och hjälper sudanesiska barn från att bli barnsoldater.

Gerard Butler är en skådespelare jag är kluven inför. Han är duktig, och det har han visat i flera roller, däribland "300". Problemet är att han insisterar på att fortsätta göra töntiga romantiska komedier där han gör ytterst medelmåttiga roller. I den här filmen verkar han riktigt bra, tillsammans med regissören Marc Forster som bland annat gjort "Flyga drake" och "Monster's Ball". Jag ser fram emot den här, känns lite som en amerikansk version av "Hämnden", den här gången med en Chuck Norris-liknande Gerard Butler i huvudrollen.

Filmen får amerikansk biopremiär den 23 september.

Underworld: Awakening

Selen vaknar upp efter att ha legat i koma i 15 år och får veta att hon har en 14 år gammal dotter. Nu måste hon hitta sitt barn och stoppa BioCom från att begå ett stort misstag.

Att svenskar är heta i Hollywood, det har ingen gått miste om. Joel Kinnaman, Alexander Skarsgård, Tomas Alfredson och nu i och med "Underworld: Awakening" även Björn Stein och Måns Mårlind är heta namn som det snackas väldigt mycket om på andra sidan Atlanten. Frågan är om den här filmen kommer att tillföra någonting. Jag tror inte det. Handlingen är för mig inte intressant alls och estetiken känns väldigt same old, same old, även om det syns att Mårlind och Stein har försökt ändra om lite jämfört med de tidigare filmerna. Jag hoppas självklart att det ska gå bra för våra landsmän, men jag skulle inte ha för höga förhoppningar.

Filmen får svensk biopremiär den 2 mars 2012.

| 24 augusti 2011 21:30 |