Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

6 april 2011 | 20:42

Veckans trailers: Bröllopsbrudar

Rasmus har denna vecka hittat fyra rörliga godsaker som kretsar kring bröllop, gröna lyktor, baksmällor och loppis.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Everything Must Go

Filmen är regisserad av Dan Rush och handlar om Nick, en säljare som får sparken. Samma dag som han får sparken upptäcker han att hans fru har lämnat honom, bytt lås på deras hem och kastat ut alla hans ägodelar på deras tomt. Nick satsar allt på ett kort och håller i en stor loppis på sin tomt, som helt plötsligt handlar om att överleva.

"Everything Must Go" verkar vara en fin och rolig film. Jag hoppas att den håller en seriös ton och inte blir larvig som många liknande filmer ofta blir. Will Ferrell har gjort några utmärkta roller, bland annat senat i "The Other Guys" där han bär filmen. Jag tror att den filmen kommer hålla en balanserad ton med både skratt och gråt. Då kommer den att bli bra.

Filmen får premiärvisas på Tribeca Filmfestival i slutet av april.

Baksmällan 2

Just som vi nyktrat till är Phil, Stu, Alan och Doug tillbaka. Denna gång är det Stu som är i giftastagen och bröllopet går av stapeln i allas vårt Thailand. Stu tar inga risker utan satsar istället för en svensexa på en trygg, nedtonad bröllopsbrunch. Men han borde veta vid det här laget att ingenting någonsin går som planerat och om Vegas var galet finns det bara en sak att vara säker på; Bangkok är värre...

Jag tyckte att första "Baksmällan" var genialisk. Den hade allt en komedi ska ha. Den var unik på många sätt och hade inte den vanliga komedidramaturgin som vi nästan alltid får se. Det var roligt rätt igenom och jag har aldrig sett en biopublik skratta så mycket. Små saker som "Carlos at the table" blev gigantiska på internet och hela filmen blev stämplad som den perfekta bakisfilmen. Och jag håller med till punkt och pricka.

Frågan är nu om det går att göra en uppföljare till den här. Jag tror det. Om man, och detta är ganska kontraproduktivt, struntar i att se trailern. Detta är en typisk film där man avslöjar  det mesta i trailern. Biopubliken sitter där och väntar, men alla skämt är redan dragna. Så om ni vill få er en fantastisk bioupplevelse, se inte trailern.

Filmen får svensk biopremiär 25 maj.

The Green Lantern

I ett universum, lika stort och ändligt som det är mystiskt har en mäktig kraft existerat i flera hundra år. Försvararna av fred och rättvisa kallar sig för Green Lantern Corps. Ett brödraskap av krigare som har svurit att bevara den intergalaktiska ordningen och varje Green Lantern bär en ring som ger honom superkrafter. Men när en ny fiende vid namn Parallax hotar att rubba kraftbalansen i Universum hamnar deras öde och Jorden öde i händerna på deras nyaste rekryt, den första människan som någonsin har blivit utvald: Hal Jordan (spelad av Ryan Reynolds).

Det började verkligen inte bra i marknadsföringen för den här filmen. En trailer så kass att halva filmvärlden tappade allt sug att se filmen överhuvudtaget. Ryan Reynolds, som vi senast återfann i en kista, i filmen "Buried", verkar riktigt dålig, med ettriga oneliners. Det enda jag riktigt ser fram emot är att få se Peter Sarsgaard som jättehuvudet Hector Hammond.

Men nu har detta fyra minuters klipp kommit och jag peppen börjar så smått komma tillbaka. Jag vet att Ryan Reynolds kan agera i och med "Buried". Frågan är bara om handlingen är tillräckligt intressant. Jag har inte läst serietidningarna men blev mer intresserad nu och kommer antagligen dra av en serieroman innan filmens premiär. Kanske blir filmens universum mer intressant då.

Filmen får svensk biopremiär 8 juli.

Bridesmaids

Bröllopskomedi i vilken brudens bästa väninna, som ombetts vara brudtärna, plötsligt måste möta en "monster-näbb" som vill ta över hennes jobb och hennes status som brudens bästa vän.

Ja, filmen är till för medelålderskvinnor. Ja, jag tycker om den. Den verkar jätterolig och skön. Visst, den kanske är som alla andra komdier, eller precis som "Baksmällan" fast med kvinnor, vem vet. Men den verkar ha en annorlund jargong, och det gillar jag. Maya Rudolph skiner i "Away we go" och jag ser ingen anledning till att det skulle vara annorlunda här. Till sist, det bästa med filmen: Jon Hamm är med!

| 6 april 2011 20:42 |