Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

8 juni 2011 | 20:20

Veckans trailers: Apornas planet!

Rasmus har sopat internet rent i sin jakt på trailers. Det här är veckans fem hetaste som den här gången kretsar kring vampyrer, apor, dåliga chefer, minnesförlust och mörkrädsla!

Detta är denna veckas hetaste trailers!

Breaking Dawn - Part 1

Bella slits mellan sin intensiva passion för Edward och en djup vänskap med Jacob. Året som gått har varit minst sagt omtumlande och fullt av längtan, saknad och förtvivlan. Valet att ansluta till en mörk och förförisk värld av odödlighet eller att fortsätta ett mänskligt liv har blivit den tunna tråd som vampyrernas och varulvarnas öde hänger på.

Bellas val sätter igång en kedja av händelser som kommer att få oanade och förödande konsekvenser för alla inblandade.

Jag tillhör minoriteten av män som tyckte att de två första Twilight-filmerna var helt okej. Gick att titta på. Men så kom trean, en fruktansvärt dålig film. Det är läskigt hur grovt regissören David Slade misslyckades. Hans karriär har gått spikrakt neråt, en debut med ”Hard Candy” som senare följdes upp av zombierullen ”30 Days of Night” och ”Eclipse”. Som tur är har Slade slopats mot Bill Condor, en för mig ganska okänd regissör. ”Breaking Dawn” delas upp i två delar, varav den andra delen har premiär 2012.  

"Breking Dawn - Part 1" får svensk biopremiär den 18 november.

Rise of the Planet of the Apes

Sci-fi möter verklighet i denna nyskapande eventfilm som målar upp ett framtidsscenario olikt allt vi tidigare upplevt. Filmen utspelar sig i en möjlig framtid där ett forskarlags jakt på ett botemedel för Alzheimers leder till att en grupp apor utvecklar intelligens lik vår egen. Detta blir upptakten till ett fullskaligt krig mellan apor och människor om den planet som vi hittills kallat vår...

Det var ett tag sedan jag såg filmerna om de välkända aporna. Det är någonting jag måste ta itu med innan premiären av den här efterlängtade filmen. Jag tror att det är många som befinner sig i samma sits som jag gör, men det är nog ingenting att oroa sig för. De allra flesta filmerna som görs i dessa skalor är gjorda för att man ska kunna hoppa rätt in. Jag ser fram emot att se James Franco agera här, då jag tyckt att hans bästa prestationer varit när han synts ensam på duk, det vill säga ”Howl” och ”127 timmar”.

Sen har vi det här med namnbytet. Ett riktigt snedsteg. Filmen var planerad att heta ”Rise of the Apes”, en titel jag älskar. Men namnbytet kom som ett slag i bröstet, och nu är det som det är. Synd att vissa har svårt att använda vad de föds med mellan axlarna. En alldeles för lång titel.

"Rise of the Planet of the Apes" får svensk biopremiär den 14 augusti.

Horrible Bosses

Tre vänner planerar att mörda deras avskyvärda chefer, när de inser att de står ivägen för deras egen lycka och välbefinnande.

Jag hoppas på den här. Just nu regerar Todd Phillips och Zach Galifianakis (Baksmällan, Baksmällan Del 2, Due Date) tillsammans med SNL-gängen komedigenren. Jag vill se mer nya, mindre komedier med olika koncept. Jag tror att det här är precis vad filmvärlden behöver idag. Kanske en ny ”Baksmällan”. Charlie Day är en favorit från min sida då han är med i en riktigt bra TV-serie vid namn ”It’s always sunny in Philadelphia”. 

"Horrible Bosses" får svensk biopremiär den 12 augusti.

The Vow

Ett nygift par återhämtar sig från en bilolycka där frun hamnar i koma. Hon vaknar upp med svår minnesförlust och hennes man måste försöka vinna tillbaka hennes kärlek igen.

Förra året var det ”Valentine’s Day” som var utsatt att regera biomarknaden runt alla hjärtans dag. I år är det ”The Vow”. Flickfavoriten Channing Tatum är tillbaka för att charma alla tjejer och sätta en ny ribba för oss killar att nå upp till. Något som står klart är att det bli jobbigt för oss i år. Själva handlingen har vi sett många gånger förut, i lite olika versioner. Men med lite finess kan det bli riktigt bra och det är självklart det jag hoppas på.

"The Vow" får amerikansk biopremiär den 10 februari 2012.

Don't Be Afraid of the Dark

En ung tjej som åker för att bo med hennes pappa och hans nya flickvän råkar på varlser i hennes nya hem som gör anspråk på henne som en av dem.

Med ett manus skrivet av Guillermo Del Toro och Matthew Robbins är den här filmen högintressant. Jag älskar känslan man får i trailern, att huset är en egen karaktär. Det har gjorts massor av gånger men misslyckas ofta, bland annat i den svenskregisserade ”1408”. Huvudkaraktären i filmen, förutom huset, är den lilla flickan som blir terroriserad av husets märkliga figurer som gömmer sig i dess mörka hörn. Flickan spelas av Bailee Madison, en 12åring med lång meritlista som jag tror kommer att klara uppdraget utmärkt, tillsammans med Guy Pierce och Katie Holmes vid sin sida. 

"Don't Be Afraid of the Dark" får svensk biopremiär den 23 september.

| 8 juni 2011 20:20 |