Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

13 april 2011 | 20:40

Veckans trailers: Anonymitet

Rasmus har denna vecka hittat hela sju rörliga godsaker som kretsar kring kärlek, kvinnor i svart, ensamvargar och kampsportare.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

The Debt

Året är 1965. Rachel Brener är en av tre agenter som fångade "the surgeon of Treblinca" - en nazist som aldrig blev dömd. Den officiella anledningen var att han hade begått självmord i cellen, men de tre agenter vet vad som egentligen hände. Idag, 35 år efter självmordshistorien, publiceras en kort artikel i en lokaltidning i en liten stad i Europa - kirurgen lever och är villig att erkänna sina brott. Agenterna måste nu hindra sanningen från att förstöra deras liv.

Filmens handling är helt klart intressant. Sam Worthington har haft upp och nedgångar i sin karriär och det här verkar definitivt peka uppåt. Tom Wilkinson är en fantastisk skådespelare som bara blir bättre och bättre. Han ser lika bra ut som vanligt i den här rollen. Jag gillar filmer från andra världskriget som visar mindre händelser som speglar både perfektum och samtid. Detta verkar vara en sådan händelse.

Filmen får amerikansk biopremiär 31 augusti.

Melancholia

"Melancholia" är enom slutet på världen som kretsar kring två systrar vars relation blir utmanad när en närliggande planet hotar att kollidera med Jorden.

En innovativ film från vår narcissistiska vän Lars von Trier.  "Melancholia" verkar vacker med ett foto som får gudarna att gråta. Handlingen är riktigt intressant då det verkligen speglar den tid vi lever i, med tvivel om mänsklighetens utrotning i och med 2012. Detta är kanske en bild av hur många människor kommer agera på just den dagen, folk som tror på apokalypten vill säga.

Ett intressant fakta är att "Melancholia" spelades in i Trollhättan. Ni kommer väl ihåg när det var så mycket fart på tidningarna att Kirsten Dunst och Keither Sutherland tillsammans med Alex och Stellan Skarsgård var och filmade på västkusten? Nu är filmen snart här och jag ser fram emot slutresultatet.

Filmen får svensk biopremiär 27 maj.

The Woman in Black

Filmen handlar om den unge advokaten Arthur Klipps (Daniel Radcliffe), som får i uppdrag att resa till en avlägsen del av Storbritannien för att ordna med en avliden klients papper. Under hans vistelse i ett gammalt hus i den lilla byn börjar tragiska hemligheter avslöjas och snart upptäcker Klipps att byn hålls som gisslan av en gammal kvinnas ande som är ute efter hämnd.

Harry Potter är tillbaka.. Förlåt, jag menade såklart: Daniel Radcliffe är tillbaka från sina äventyr med "Harry Potter" och nakenteater i London. Vi får se honom i den här obehagliga teasern för en film vi fått höra mycket lite om, men baserat på vår synopsis är den intressant.

Filmen får brittisk biopremiär 10 februari 2012.

Crazy, Stupid, Love

En fars liv går i spillror när hans fru varit otrogen mot honom samtidigt som han försöker vårda sin relation med sina barn. Plötsligt träffar han Jacob Palmer...

Jag älskar Steve Carell. Han är en klockren komiker som alltid lyckas skapa karaktärer att lägga på minnet. Ryan Gosling kompletterar detta med en riktigt oskön motpol till Steves karaktär. Gosling är hetare än hetast just nu med sin roll i bland annt "Blue Valentine" tillsammans med Michelle Williams. Marisa Tomei har även hon en roll i den här filmen och hon är som alltid, riktigt bra.

Filmen får amerikansk biopremiär 29 juli.

Hesher

Hesher är en ensamvarg. Han hatar alla människor och han hatar världen. Han har långt hår och hemmagjorda tatueringar. Han är undernärd och röker cigaretter. Han gillar att spränga saker. Han bor i sin bil. Sen träffar han TJ.

Handlingen verkar råcool. Ja, jag använde ordet "råcool". Filmen verkar benhård rätt igenom med en grisig Joseph Gordon-Levitt i huvudrollen, en rolig Rainn Wilson som oförstående pappa och en vacker Natalie Portman, både som skådespelerska och i producentstolen. Jag hoppas att det blir något alldeles extra.

Filmen får amerikansk biopremiär 13 maj.

Anonymous

En politisk thriller om den person som egentligen skrev William Shakespeares pjäser, Edward De Vere. Earl av Oxford. Historien utspelar sig i skuggan av Drottning Elizabeth och upproret mot henne i Essex.

Jag älskar konspirationsteorier och gläds när jag ser filmer som den här. Det stora negativa med filmen är dock i registolen där vi finner Roland Emmerich. Emmerich, som inte skulle kunna regissera ner piss i en toalett har tagit på sig det här uppdraget, och det är med förtvivlan jag väntar på slutresultatet. För med den här handlingen skulle man kunna göra ett mästerverk, men tyvärr är filmen i fel händer.

Warrior

"Warrior" kan beskrivas som en modern version av Rocky. Handlingen utspelar sig i kampsportsmiljö där två bröder kämpar för att vinna sin fars kärlek, sina vänners respekt - och för sin familj.

Jag gillar det här med att det är två bröder som tvingas möta varandra i en titelmatch. Nick Nolte spelar brödernas far, och det här ser riktigt bra ut. Tom Hardy är en duktig skådespelare som övertalade mig om sina talanger i "Inception" och passar perfekt som MMA-fighter. Och just att det är MMA det gäller spelar stor roll för mig då det är en av mina favoritsporter. Den här filmen kommer därför att skilja sig rätt rejält från vanliga boxningsfilmer.

| 13 april 2011 20:40 |