Film

Skribent

Patrik Linderholm

1 januari 2015 | 14:00

Veckans streaming: Vemodiga vampyrer och svensk sci-fi

Varva ner efter nyårsfirandet med det bästa ur veckans VOD-releaser. Vi guidar till det bästa i streamingutbudet just nu - från Netflix-nytt till gratis godbitar på SVT Play.

Sin City: A Dame to Kill For (Headweb, film2home, SF Anytime)

Den efterlängtade uppföljaren till Robert Rodriguez och Frank Millers numera kultklassiker "Sin City", baserad på den sistnämndas grafiska romaner, har tagit tio år att få ändan ur vagnen. Men nu kan vi till slut få återvända till den mörka, brottsfyllda staden med karaktärer som Marv, Nancy och Dwight. Noir-doftande och grafiskt spektakulär kriminalsaga.

Only Lovers Left Alive (TriArt)

Jim Jarmusch ger sig in i vampyfilmernas värld med denna vemodiga kärlekshistoria om de två blodsugarna Eva och Adam som varit gifta i några hundra år. Tom Hiddleston och Tilda Swinton är coolheten personifierad i Jarmusch intressanta dissekering av vampyrmyten. 

LFO: The Movie (Netflix)

Denna Netflix-nyhet är något så sällsynt som en svensk science fiction-film, en udda syn i det svenska filmlandskapet. Med sparsam budget har regissören Antonio Tublén och hans team skapat en tankeväckande film om vardaglig mystik där vi får följa den till synes obetydliga Robert som upptäcker att han kan hypnotisera med hjälp av ljud. Men det som börjar som en kul grej får snabbt ödesdigra konsekvenser.

I Am Steve McQueen + Äventyraren Thomas Crown (SVT Play)

Perfekt dubbelmacka om man är ett fan av, eller vill lära sig mer om, en av 60 och 70-talets främsta ikoner Steve McQueen. Hur han gick från småstadsgangstern till en de bäst betalda skådespelarna i Hollywood avverkas i denna nyproducerade dokumentär som ledsagas av Robert Downey Jr. Därefter kan man njuta av "The King of Cool" i det äventyrliga kriminaldramat "Äventyraren Thomas Crown" - originalfilmen till den kanske mer välkända remaken med Pierce Brosnan.

Övriga streamingsläpp denna vecka:

Tre Amigos (SVT Play) - Ljuvlig västernkomedi signerad John Landis med den trivsamma trion Chevy Chase, Steve Martin och Martin Short.

Colt 45 (Headweb, film2home, SF Anytime) - Stenhård fransk action om korruption inom poliskåren.

G.B.F. (SF Anytime) - Om livet som "the gay best friend" till ett gäng populära high school-tjejer. Finns just nu exklusivt hos SF Anytime.

The Spectacular Now (Netflix) - Sevärd och snyggt balanserad romantisk pärla med Shailene Woodley och Miles Teller.
| 1 januari 2015 14:00 |