Film

Skribent

Patrik Linderholm

10 december 2014 | 15:00

Veckans streaming: ninjasköldpaddor och ökenvandringar

Bland veckans streamingutbud finner vi allt från halvgudar och tonåriga ninjasköldpaddor till själsberikande ökenvandringar och svensk Emmy-vinnare.

Teenage Mutant Ninja Turtles (film2home, SF Anytime)


Cowabunga! Våra favoritninjasköldpaddor är tillbaka i filmvärlden och i denna nytolkning får vi följa hur Leonardo, Michelangelo, Donatello och Raphael först stiftar bekantskap med den djärva reportern April O'Neil och hur de tillsammans måste rädda New York från den onde Shredder och hans fotklan. Stundtals tramsigt värre, men även spektakulärt actionfyllt.

Hercules (Headweb, film2home, SF Anytime)


Dwayne ”The Rock” Johnson går från actionfranchise till actionfranchise och tar sig denna gång an den legendariska berättelsen om halvguden Hercules. I Brett Ratners nya tolkning av den grekiska myten är Hercules en form av legosoldat som anlitas av den trakiske kungen för att förinta en ond krigsförare. Förutom Johnson dyker alla från John Hurt och Ian McShane till norske Aksel Hennie (”Huvudjägarna”) och svenska Rebecca Ferguson upp i rollistan.

28 dagar senare (Netflix)


Danny Boyles energiska zombiefilm som valde att gå ifrån det här med långsamma, släpande varelser och istället satsa på rabida smittobärare. Vi får följa unge Jim som vaknar upp i ett till synes helt övergivet London efter ha legat i koma på ett sjukhus – lyckligtvis inte exponerad för den virussmitta som brutit ut 28 dagar tidigare. Men det blir han snart varse om. Innovativ och effektiv zombieskräckis från duon Boyle och Alex Garland.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Tracks (Headweb, film2home, SF Anytime)


Mia Wasikowska spelar huvudrollen i denna sanna berättelse om Robyn Davidson som 1977 vandrade genom 2700 kilometer av den australiensiska öknen tills hon nådde den Indiska oceanen. En makalös historia om en kvinnas själsberikande upplevelse genom ett lika vackert som farligt landskap. Plus: Adam Driver dyker upp som National Geographis-fotograf!

Frihet bakom galler (SVT Play)


Tankeväckande dokumentär av Nima Sarvestani och Maryam Ebrahimi som skildrar livet i ett afghanskt kvinnofängelse där flera av internerna har det bättre än i frihet. Hyllad och prisad världen över och tilldelades så sent som förra månaden en internationell Emmy för Bästa dokumentärfilm.

Övriga streamingsläpp denna vecka:

Flyplan 2: Räddningstjänsten (film2home, SF Anytime)
Tanner Hall (Headweb, film2home, SF Anytime)
Småkryp: Långfilmen (Headweb, film2home, SF Anytime)
Pojken med cykeln (SVT Play - två dagar kvar)
| 10 december 2014 15:00 |