Film

Skribent

Patrik Linderholm

3 december 2014 | 17:00

Veckans streaming: Galaxens väktare och julfilm

Se "Guardians of the Galaxy", "Blå är den varmaste färgen" eller en av Robin Williams sista filmer.
MovieZines egna VOD-expert Patrik Linderholm hjälper dig hitta rätt i streamingdjungeln!

Guardians of the Galaxy (film2home, SF Anytime)


Äntligen har årets största rymdäventyr om det intergalaktiska superteamet Guardians of the Galaxy tagit sig hem till soffan. Återse Star-Lord, Rocket, Gamora, Drax och Groot i Marvels oväntat stora succé. För dig som tycker att det kommer alldeles för många superhjältefilmer för att hinna gå och se dem på bio är din stund nu kommen. För det här är ett äventyr man inte får missa!

A Merry Christmas Miracle (Headweb, film2home, SF Anytime)


En av december månads obligatoriska julfilmsläpp är denna familjekomedi med nyligen bortgångna Robin Williams i en av huvudrollerna. "Community"-stjärnan Joel McHale spelar en kärleksfull familjefar som vill ge sin familj den perfekta julen, men allt går inte riktigt som det ska - särskilt när man måste tampas med en excentrisk släkt och julklappar på villovägar. Ett sorts "Päron till farsa"-tänk, men med lite mer sockersötad värme.

Pettson & Findus: Roligheter (Headweb, film2home, SF Anytime)


Tysk live-action produktion av våra älskade karaktärer Pettson och Findus som egentligen bör undvikas som pesten. Men eftersom barn inte har en alltför utvecklad filmsmak kan det vara underhållande för de yngre. Dessutom kanske det kan bli en inköpsport till Sven Nordqvist härliga originalverk. Svenska dubbröster görs av bl.a. Claes Månsson och Allan Svensson.

Large f7ea548c42d6b003b51f65bb13c715d8 photo la vie d adele chapitre 1 et 2 2013 6

Blå är den varmaste färgen (Netflix)


Detta oerhört omhuldade franska kärleksdrama har förhoppningsvis de flesta sett vid det här laget, men har man ännu inte fått ändan ur och kollat in Abdellatif Kechiches nästan tre timmar långa episka kärlekstolkning har nu Netflix införskaffat den. Léa Seydoux och nykomlingen Adèle Exarchopoulos glänser i detta tonsäkra relationsdrama som vunnit både Guldpalm och Guldbagge.

I Am Ali (Headweb, film2home, SF Anytime)


Som titeln anspelar handlar denna dokumentär om den legendariske boxaren Muhammad Ali, eller Cassius Clay som han egentligen hette. Genom exklusiva ljudupptagningar från Alis privata arkiv i kombination med intervjuer från familj, vänner och andra profiler från boxningsvärlden får vi en intim och hjärtevärmande inblick i de ikoniska boxarens liv.

Övriga streaming-släpp denna vecka:

The Purge: Anarchy (Headweb, film2home, SF Anytime)
Mimi & Grigris (Headweb, film2home, SF Anytime)
The Imposter (SVT Play)
Nobody Walks (Netflix)
Orion (Headweb, film2home, SF Anytime)
Miss Sassy Pants (Exklusivt hos SF Anytime)
| 3 december 2014 17:00 |