Film

Skribent

Patrik Linderholm

25 december 2014 | 16:00

Veckans streaming: Exklusiva VOD-släpp och Laleh-dokumentär

Bland veckans streamingutbud hittar vi både julklassiker, fransk feelgood och nytt från Nutley.
Julledigheten är i full gång, och vad kan vara bättre än att krypa ner i soffan framför en film? Vi väljer ut det bästa bland veckans streamingutbud, denna vecka med mer exklusivt material än någonsin.

Medicinen (Headweb, film2home, SF Anytime)

Colin Nutleys senaste alster släpps denna vecka exklusivt på video-on-demand, flera veckor innan release på DVD. Huruvida det är något att vara glad över får man avgöra själv, då denna dramakomedi med Helena Bergström i spetsen både fått vågor av hat och kärleksrop över sig. Se och avgör själv!

Electric Slide (m.fl.) (Headweb, film2home, SF Anytime)

Mer exklusivt VOD-material blir det denna vecka från Nordisk Film som släpper hela fem filmer samtidigt enbart via streaming. Bl.a. gangsterdramat "Electric Slide" med Jim Sturgess i huvudrollen som Eddie Dodson - en framgångsrik playboy som under 80-talet når en dramatisk vändning i sin karriär och blir bankrånare. På bara några månader rånar han 64 banker och hamnar på FBI:s Most Wanted-lista. Bland Nordisk Film övriga titlar finner vi romcomen "The Longest Week", westernthrillern "Frontera", den sanna berättelsen "You're Not You" och feelgood-dramat  "Lullaby".

Jag är inte beredd att dö än (TriArt)

I denna närgångna dokumentär har filmarna Fredrik Egerstrand och Kalle Gustafsson Jerneholm följt den vanligtvis ganska medieskygga Laleh under två års tid och fått fram ett öppenhjärtigt och berörande porträtt av sångerskan som berättar allt från föräldrarnas flykt från hemlandet, uppväxten i Göteborg och artistlivet i Sverige.

Queen of Montreuil (Draken Film)

Fantasifull fransk indie om  den unga filmregissören Agathe som kommer hem från en semesterresa i Asien med maken i en urna. På flygplatsen träffar hon en vinddriven duo; en mor och son från Island som blivit strandade i Frankrike sedan deras flygbolag konkat. De är två fria kufar med smak för poesi, lyftkranar och – sjölejon, som mot alla odds lyckas hjälpa Agathe att återta tronen och bli drottning i sitt eget liv igen. Visas på Göteborg filmfestivals nystartade VOD-tjänst Draken Film.

En julberättelse (Netflix)

En kan ju inte låta bli att tipsa om julfilm så här i mysiga juletider, särskilt inte när Netflix fått in en film som, i alla fall amerikanarna, ständigt utser till den bästa bland jultemade filmer. Här får vi följa den nioåriga pojken Ralphie och hans försök att övertyga sina föräldrar att ge honom ett luftgevär i julklapp. Stämningsfullt om jul i 40-talets USA.

Övriga streamingsläpp denna vecka:

Bluebird (Headweb, film2home, SF Anytime) - Sevärt drama om tragedi i en kall amerikansk småstad. Kyligt och nervigt.

Lego-filmen (Netflix) - Årets mest älskade animerade film med våra älskvärda legobitar.

Det andra Heimat (TriArt) - Tysk tungviktare som klockar in på över tre timmar. Dessutom svartvit. Inget för den ofokuserade.

Solens rike (Netflix) - Krigsklassiker med ung Christian Bale i regi av Steven Spielberg.

The Last Days (Headweb, film2home, SF Anytime) - Spansk postapokalyps där en plötslig agorafobi svept över världen.

| 25 december 2014 16:00 |