Film

Skribent

Robert Lange

20 september 2011 | 19:15

Veckans skräcknytt v.38

Första trailern till "[Rec] Genesis"; bilder, klipp och en första trailer till Eduardo Sanchez "Lovely Molly"; en tredje "Blair-Witch"-film bekräftad; de första detaljerna kring norska "Dunderland" och senaste nytt om found-footage-filmen "Area 51: Confidential"!

Blodigt bröllop - första Teaser-trailern till "[Rec] Genesis" är här!

Precis som utlovat landade i fredags en första teaser-trailer till Paco Plazas efterlängtade "[Rec] Genesis". Här kan ni ta er en första titt.

Bilder, klipp och en första trailer till Eduardo Sanchez "Lovely Molly"!

En av de två skaparna av skräckklassikern "The Blair Witch Project" - Eduardo Sanchez - är just nu aktuell med en ny skräckthriller, "Lovely Molly", som kommer att visas på Toronto International Film Festival i veckan!

Handlingen kretsar kring den nygifta Molly Reynolds, som återvänder till sitt sedan länge övergivna barndomshem, där hon snart dras in i en övernaturlig mardröm.

"Lovely Molly" hade premiär i onsdags på Toronto International Film Festival och visades även under torsdagen och lördagen.

Förra veckan fick vi oss en titt på ett nytt klipp, några nya bilder och den första trailern till filmen som ni kan fästa blickarna på här nedanför.

Trailer 

Klipp 

Bilder 

Sánchez och Myrick är klara för "The Blair Witch Project 3"!

Det har sedan flera år tillbaka ryktats allt intensivare om en uppföljare till den ökända skräckklassikern "The Blair Witch Project" och nu bekräftar regissörerna bakom filmen - Daniel Myrick och Eduardo Sánchez - att de är klara för en uppföljare.

Eduardo Sánchez berättade under en intervju med Bloody Disgusting att han och Daniel Myrick är klara för en tredje "Blair Witch Project".

- Nu är det helt upp till Lionsgate, säger Sánchez. Jag och Dan är klara att göra det. Vi har funderat kring en idé till uppföljaren som vi verkligen gillar. Vi har varit klara för en tredje film under en lång tid nu och nu är vi riktigt nära att faktiskt göra det. Dock kan vi inte garantera något ännu.

Regissörernas idé är att helt utesluta den misslyckade "Book of Shadows: Blair Witch 2" trots att de erkänt att de gillade uppföljaren som regisserades av Joe Berlinger.

- Det var inte riktigt en uppföljare till vår film. Vår idé är att göra en direkt uppföljare till den första filmen.

Det är även tänkt att skådespelarna från den första filmen - Heather Donahue, Joshua Leonard och Michael C. Williams - ska reprisera sina roller i den eventuella uppföljaren.

Mer detaljer dyker troligen upp inom kort. Vad tror ni nu om detta?

De första detaljerna kring norska "Dunderland"!

Norge placerade sig förra året på skräckfilmskartan med filmen "Trolljegeren" och nu är de på gång med nästa projekt som har fått titeln "Dunderland".

Bakom projektet står regissören Finn-Erik Rognan och Nils JJ. Nesse som nyligen avslöjade lite detaljer kring filmen för horrormovies.ca.

"Dunderland" kommer att utforska den mörka historien om den mystiska "Dunderland-dalen" i Norge som sägs ha en koppling till häxkonster och trolldom.

Synopsis: År 1695 anklagades den unga kvinnan Johanne Nilsdotter för häxeri och dränktes i den mörka sjön Djupkista i Dunderlandsdalen. Sedan dess har en rad tragiska och hemska händelser utspelat i dalen.

År 2011 beger sig teaterregissören Laura till Dunderlandsdalen för att sätta upp en pjäs på ett gammalt scoutläger. Men plötsligt försvinner en av skådespelarna spårlöst och snart blir hela gruppen varse om dalens mörka historia.

Dunderland går upp på norska biografer den 6 januari 2012! Mer information kring filmen hittar ni på den officiella hemsidan eller på filmens Facebooksida.

Meg Foster i Zombies "Lords of Salem"!

Castingen för Rob Zombies kommande skräckfest "The Lords of Salem" är i full gång och i söndags meddelade Zombie via sin Facebooksida att skådespelerskan Meg Foster("They Live") fått en roll i filmen.

Foster kommer att spela karaktären Margaret Morgan som är ledare för en hemlig grupp häxor i Salem, Massachusetts.

Inspelningarna av "The Lords of Salem" drar igång i höst med uppbackning av gänget som producerade bl.a. "Paranormal Activity".

Premiären äger rum någon gång under 2012.

Första trailern och synopsis till "Area 51: Confidential"!

Nu är det dags att ta sig en närmare titt på vad som egentligen pågår på den ökända militärbasen Area 51 i Brandon Slagles kommande found footage -skräckis " Area 51: Confidential".

Handlingen kretsar kring en grupp personer som vaknar upp på en öde plats som ligger i närheten av den ökända, hemliga militärbasen Area 51. Det har under flera årtionden ryktats om att militärbasen är en hemlig anläggning, där den amerikanska regeringen undanhåller bevis på utomjordiskt liv i form av kraschade Ufon och döda utomjordingar.

Ingen av dessa personer tycks minnas hur de hamnat där, men inser snart att de måste samarbeta för att ta sig bort från platsen de hamnat på, innan de mystiska, kringsmygande varelserna hittar dem.

Brandon Slagle står för regin och spelar även med i filmen.  I övriga roller hittar vi bl.a. Devanny Pinn ("Piranha 3D"), Adrian Quihuis ("Book of 1000 Deaths"), Angie Johnson, Wolfgang Meyer och Tawny Amber Young.

Filmen får amerikansk premiär den 24 september!

Här kan ni ta er en titt på en första trailer till "Area 51: Confidential"

Veckans Skräcknytt flyttar över till MovieZines officiella skräckblogg!

Under veckan slår MovieZine upp portarna för den officiella skräckbloggen "Grim Cinema" som kommer att drivas av mig och det är bl.a. där som ni i fortsättningen kommer att kunna läsa skräcknyheter och mycket annat.

Grim Cinema kommer dagligen att hålla er uppdaterade om vad som pågår i skräckvärlden, bjuda på hårresande klipp, trailers, filmtips, förhoppningsvis en del intervjuer med en och annan skräckikon och mer därtill!

Är det något specifikt som ni skulle vilja se på bloggen? Skriv gärna in era önskemål här nedanför så ska vi se vad vi kan göra.

Kolla in bloggen här

| 20 september 2011 19:15 |