Film

Skribent

Robert Lange

13 september 2011 | 16:50

Veckans skräcknytt v.37

David Gordon Green snackar "Suspiria"-remake; "[REC] 3 Genesis" har fått ett officiellt releasedatum; trailern till "The Human Centipede 2 (Full Sequence)" är här och vi tar oss en första titt på den officiella trailern till den polska zombiefilmen "Wataha"!

David Gordon Green snackar "Suspiria"-remake!

Nu har vi inte hört mycket nytt kring David Gordon Greens remake av Dario Argentos mästerverk "Suspiria" på ett bra tag. Förhoppningarna har väl varit att han skrotat projektet.

Men nyligen fick Bloody Disgusting tag i Green som gav dem ett scoop om sin "Suspiria"-Re­ma­ke. Utifrån vad Green säger verkar det som om Darren Arnofskys Oscarsvinnande psykologiska thriller "Black Swan" har påverkat i vilken riktning Green vill ta remaken.

- "Black Swan" har inspirerat mig till att vilja göra karaktärerna i "Suspiria" yngre än i originalet. Jag vill att de ska vara runt 14-15 år - säger Green till Bloody Disgusting. - Jag vill lägga mer fokus på de vidögda och naiva karaktärerna.

Det här är ungefär vad Argento från början hade i åtanke för "Suspiria" då han ville att eleverna på ballettakademien inte skulle vara äldre än 12 år. Han fick emellertid ändra på det när produktionsbolaget deklarerade att de var övertygade om att filmen då skulle bli förbjuden. Frågan nu är vad Green tror sig kunna tillföra Dario Argentos mästerverk.

Det enda som vi med säkerhet vet i nuläget är att musiken till "Suspiria"-remaken kommer att komponeras av bandet Goblin, som gjort musiken till originalet och ett flertal av Argentos andra filmer.

Mer detaljer kring detta projekt kommer troligen inom kort.

Vad tror ni om detta?

"[REC] 3 Genesis" har fått ett officiellt releasedatum!

Äntligen är det klart!

Så sent som igår fick vi veta att den tredje delen i den spanska skräckserien kommer att få spansk biopremiär den 30 mars 2012!

När och om filmen når svenska biografer är dock ännu oklart, men förhoppningsvis får vi veta mer om den saken inom kort.

"[REC] 3 Genesis" regisseras av Paco Plaza som även skrivit manus tillsammans med manusförfattaren Luis Bardejo. Enligt BloodyDisgusting spelade de första två "[REC]"-filmerna in över 35 miljoner dollar världen över, vilket har gjort "[REC] 3 Genesis" till en av de mest efterlängtade skräckfilmerna utanför Hollywood.

Men de goda nyheterna slutar inte här. Den 16 september får vi efter lång väntan ett smakprov på vad "[REC] 3 Genesis" har att bjuda på i form av en första teaser - trailer.

Så håll utkik på filmens officiella hemsida och på deras Facebooksida!

Trailern till "The Human Centipede 2 (Full Sequence)" är här!

I oktober är det dags för Tom Sixs "The Human Centipede 2 (Full Sequence)" att kräla sig in på amerikanska biografer och nu har vi fått oss en första trailer!

Filmen har redan före sin release lyckats skapat kontrovers och till och med hunnit bli bannlyst från Storbritannien av BBFC som även spoilade delar av filmens handling under ett pressuttalande i samband med bannlysningen.

Här nedanför kan ni ta er en titt på den australienska trailern till "The Human Centipede 2 (Full Sequence)". Den visar inget innehåll ifrån själva filmen men ger oss ändå en hint om vad vi har att vänta.

Six har i tidigare intervjuer sagt att " The Human Centipede 2 (Full Sequence)" kommer att få den första filmen att framstå som "My Little Pony".

Mycket nöje!

Första trailern till polska "Wataha" har landat!

Är ni beredda på mer zombieskräck?

Då kan ni ta och fästa blickarna vid den första officiella trailern till den polska zombieskräckisen "Wataha" som nyligen släppts lös.

Handlingen utspelar sig i en nära framtid där den värld som vi lever i dominerad av de s.k. "transformerade". Fyra överlevande soldater ledda av den s.k. "generalen" (Jacek Dewódzki) korsar Europa från väst till öst i jakt på en plats skyddad ifrån pesten som härjar. Mitt i natten i en stor skog, går deras transportmedel sönder och de bestämmer sig för att slå läger och vänta ut mörkret. De tar skydd i ett övergivet hotell. Men utan överstens vetskap, har hans män utarbetat en hemlig plan - en plan som tänker de tänker sätta i verket just den natten.

"Wataha" regisseras av den polske regissören Victor Kiełczykowski och i den polska skådespelartruppen hittar vi bl.a. Jacek Dewódzki, Robert Wrzosek, Piotr Mocarski, Anna Jażdżyk, Marta Łącka, Robert Oleszczuk, och Agata Nizińska.

Filmen har ännu inte fått ett exakt releasedatum, men det får vi förhoppningsvis reda på inom kort.

| 13 september 2011 16:50 |