Film

Skribent

Robert Lange

7 september 2011 | 01:15

Veckans skräcknytt v.36

Djävulska nya bilder till Darren Lynn Bousmans skräckhistoria "11-11-11"; Pablo Macho har filmatiserat Stephen Kings "The Things They Left Behind"; Amy Adams är aktuell för huvudroll i "The Orphanage"-remake; två nya klipp från "Apollo 18" har landat och en första trailer till Vicious psykologiska thriller "Paranormal Xperience 3D" är här!

Djävulska nya bilder till Darren Lynn Bousmans "11-11-11"

Regissören Darren Lynn Bousman är aktuell med sin kommande thriller "11-11-11" som rullar upp på biodukarna den 11 november.

I veckan släpptes ett gäng nya bilder från filmen som ni kan ta er en titt på här.

Handlingen kretsar kring Joseph Crone - en berömd amerikansk författare - som efter att hans egen familj tragiskt gått bort, reser till Barcelona för att träffa sin bror Samuel och deras döende far.

Dock har ödet andra planer för Joseph. Hans tillvaro blir snart omgiven av mystiska händelser och numret 11 börjar konstigt nog dyka upp överallt framför ögonen på honom. Josephs nyfikenhet övergår i besatthet och han inser snart att detta nummer håller en hemsk sanning gömd. Tillsammans med sin vän och kompanjon Sadie är Joseph isolerad i ett främmande land och inser snart att 11-11-11 inte bara är ett datum - det är en varning!

I rollistan hittar vi Timothy Gibbs, Michael Landes, Wendy Glenn, Lluis Soler, Ànglera Rosal, Brendan Pierce, Salomé Jimenez och Benjamin Cook. När filmen släpps i Sverige är ännu oklart. 

Pablo Macho har filmatiserat Stephen Kings "The Things They Left Behind"

Skräckförfattaren Stephen Kings novell "The Things They Left Behind" är nu på väg mot biodukarna rapporterade horrormovies.ca I veckan.

Regissören Pablo Macho har filmatiserat novellen genom Kings s.k. "Dollar Baby Program", vilket låter några speciellt utvalda regissörer att filmatisera en Stephen King-novell för endast 1 dollar. Det ger dem även ett rysande tillfälle att jobba med King i egen hög person enligt DreadCentral.

Just nu visas filmen endast på vissa filmfestivaler, men tack vare horrormovies.ca har vi fått ta en titt på en trailer till "The Things They Left Behind" som ni kan se här nedan. När och om filmen släpps på bio är ännu oklart.

Fler detaljer dyker förmodligen upp inom kort.

Inte mycket av handlingen har avslöjats, men vi har fått veta att filmen kretsar kring en överlevande från 11 september som hemsöks av de som dog i den hemska katastrofen. 

"The Things They Left Behind" Trailer.

Amy Adams aktuell för huvudroll i "The Orphanage"-remake

En engelsk-språkig remake av regissören Juan Antonio Bayonas "The Orphanage" har varit i görningen under ett antal år nu. 2009 skulle regissören Larry Fessenden har rott projektet i hamn men övergav skutan efter problem under castingen.

Nu rapporterar Slashfilm att det verkar som om att hans efterträdare Mark Pellington lyckas bättre på den fronten. Det senaste vi har fått veta är att producenterna för filmen har siktat in sig på den trefaldigt Oscars belönade skådespelerskan Amy Adams("The Fighter") för huvudrollen i remaken.

Enligt BloodyDisgusting har Adams nu inlett samtal med New Line Cinema för rollen som Laura i "The Orphanage".

I filmen återvänder Laura till barnhemmet där hon växte upp för att göra om det till ett hem för funktionshindrade barn. Dock tar hennes planer en oväntad och skrämmande vändning då hennes egen son får kontakt med en mystisk "låtsaskompis".

Remaken regisseras som sagt av Pellington och manus har skrivits av den avhoppade Larry Fessenden och Sergio Sanchez. Guillermo del Toro står för produktionen vilket han även gjorde under originalet.

Mer detaljer dyker troligen upp inom kort. Vad tror ni om detta projekt?

Två nya klipp från "Apollo 18" har landat

I fredags hade "Apollo 18" amerikansk biopremiär, vilket innebär att vi här i Sverige bara är 15 dagar ifrån att få se varför amerikanerna aldrig återvände till månen!

Fram till dess kan ni stilla skräckbegäret med dessa två nya och hårresande klipp ifrån filmen som landade förra veckan.

Det första klippet kan ni se på Fandango och det andra på IGN.

"Apollo 18" regisseras av Gonzalo López-Gallego och får svensk biopremiär den 21 september. Mer information kan ni hitta på filmens officiella Facebooksida.

Så, vad tror ni om "Apollo 18"? Hur höga är förväntningarna?

Trailer och kort synopsis till Sergi Vizcianos psykologiska thriller "Paranormal Xperience 3D"

Det har på senare till snackats en hel del om den spanske regissören Sergi Vizcianos kommande 3D skräckis "Paranormal Xperience 3D". Och nu har äntligen en första trailer till den psykologiska thrillern släppts.

Filmen produceras bl.a. av det spanska bolaget Rodar Y Rodar Cine y Telvecisión som även låg bakom "The Orphanage" enligt horrormovies.ca.

Synopsis: En grupp universitets studenter slår läger i en gammal övergiven stad för att undersöka paranormala fenomen. Snart börjar skrämmande saker att ske, då en spökliknande figur börjar terrorisera dem oavbrutet. 

Inget exakt releasedatum är satt men "Paranormal Xperience 3D" kommer troligen att få premiär i Spanien någon gång under 2011.

Här kan ni ta er en titt på den första trailern.

| 7 september 2011 01:15 |