Film

Skribent

Robert Lange

31 augusti 2011 | 12:15

Veckans skräcknytt v.35

Ungersk regissör gör clownskräck i 3D; ny poster till "The Raven"; "The Last Exorcism" får uppföljare; exklusiv ny TV-spot till "Apollo 18"; "6 Degrees of Hell" är färdigfilmad och en nyversion av Murnaus "Nosferatu" landar lagom till Halloween!

Ungersk regissör gör clownskräck i 3D!

Den ungerska regissören Balázs Hatvani är på gång med skräckfilmen "Gingerclown 3D" som det surrats en del om på senare tid och nyligen fick vi oss en titt på en trailer.

"Gingerclown 3D" utspelar sig 1983 då high school-studenterna Jenny, Biff och några av deras vänner tillbringar en avkopplande helg i Hollywood Hills.

Snart stöter de dock ihop med skolans största nolla - Sam - som råkar vara förälskad i Jenny. Oturligt nog är Jenny tillsammans med Biff - skolans värste mobbare - som givetvis utnyttjar hela situationen. De tar med Sam till en gammal övergiven nöjespark och säger att om han vågar sig in i parken vinner han sin drömtjej.

Sam tvekar inte en sekund men Jenny vägrar låta honom gå in på nöjesfälten ensam och bestämmer sig för att följa med. Men den övergivna nöjesparken ruvar på en mörk hemlighet. I skuggorna gömmer sig skrämmande monster med en försmak för att tortera och plåga människor.

Filmen är som sagt regisserad av Hatvani och ingen mindre än Tim Curry ("IT"), Brad Dourif ("Den Onda Dockan") och Lance Henriksen ("Aliens") kommer att låna ut sina röster till några av filmens mer skrämmande karaktärer.

För mer detaljer kring "Gingerclown 3D" kan ni besöka filmens officiella hemsida eller Facebooksida.

Ny poster till "The Raven"

Här kan ni fästa blickarna vid en ny poster till James McTeigue's kommande thriller "The Raven".

Synopsis: I 1900-talets Baltimore hittas en kvinna och hennes dotter brutalt mördade. Polismannen Emmet Fields (Luke Evans) gör en skrämmande upptäckt då han inser att mordet är väldigt likt ett av morden i en av författaren Edgar Allan Poes (John Cusack) historier från den lokala tidningen.  

Men samtidigt som Poe förhörs av polisen begås ytterligare ett mord - även det inspirerat av Poes historier. När Fields inser att mördaren är på fri fot och använder sig av Poes historier som mall för sina mord, tar han hjälp av författaren för att lösa brottet, och när de får reda på att mördarens nästa offer är någon som står Poe nära blir brottsutred­ningen en kamp mot klockan!

"The Raven" får svensk biopremiär den 27 april 2012.

Uppföljare till "The Last Exorcism" på gång!

Bered er på ännu en exorcism!

Hollywod Reporter kom i veckan med rapporten att gänget bakom "The Last Exorcism"- som kammade hem hela 62,5 miljoner dollar världen om - är i full gång med en uppfölja­re(!).

Det blir manusförfattaren Damien Chazelle som skriver manuset och Studio Canal kommer att står för finansieringen av uppföljaren. Produktionen ser ut att dra igång under hösten, rapporterar HorrorBid.

Mer info dyker förhoppningsvis upp inom kort.

Skrämmande ny TV-spot till "Apollo 18"

Skräcksajten Arrow in the Head lade i veckan vantarna på en exklusiv TV-spot till Gonzalo Lopez kommande found footage-skräckis "Apollo 18" som ni kan ta er en titt på här.

Synopsis: Apollo 17 - som sköts upp den 17 december 1972 - var den sista mänskliga expeditionen till månen. Men ett år senare skickades ytterligare två amerikanska astronauter till månen på ett hemligt uppdrag. Vad du kommer att få se är orsakerna till varför USA aldrig återvände till månen igen.

Apollo 18 rullar upp på svenska biodukar den 21 oktober.

Raffas "6 Degrees of Hell" är färdigfilmad!

Nu har vi under en tid följt utvecklingen med Joe Raffas kommande skräckfest "6 Degrees of Hell" som han redan utnämnt till nästa års läskigaste film, och som nu är officiellt färdigfilmad, rapporterar Dreadcentral.

Den 21 augusti filmades de sista scenerna färdigt på det ökända skräckhotellet "Hotel of Horror" i Saylorsburg, Pennsylvania. Dreadcentral rapporterar även att vi kan vänta oss en första trailer i slutet på september.

"6 Degrees of Hell" får premiär någon gång under 2012. Mer information och detaljer kring filmen hittar ni på deras Facebooksida eller på filmens officiella hemsida.

"Nosferatu: Eine Symphonie des Grauens" i ny tagning!

Regissören Robert J. Ross går tillbaka till vampyrgenrens rötter och återupplivar Wilhelm Murnaus mästerverk "Nosferatu: eine Symphonie des Grauens" i vad som beskrivs som en ny, spännande och modern adaptation på skräckklassikern från 1922.

Synopsis: Tom Hutter är en praktiserande fastighetsmäklare på sin fars fastighetsbyrå. Nu, när Tom fyllt 19, tycker hans far att det är på tiden att han får ge sig ut och resa och utvidga deras verksamhet ytterligare. Toms destination blir Transsylvanien, där han kommit i kontakt med den ökände Greve Orlock, som är intresserad av att lämna sitt mörka slott och köpa ett gods på Mount Pocono, Pennsylvania, USA för att "börja om på nytt". Men när Tom anländer till Orlocks slott börjar en rad mycket mystiska saker att ske...

Filmen har fått titeln "Nosferatu" och regisseras som sagts av Robert J. Ross, som även skrivit manus. Ett exakt releasedatum har inte satts men filmen ser ut att kunna nå oss lagom till Halloween enligt HorrorBid.

Finns det rum för [REC] 5 - ja, kanske!

Fram tills nu har vi vetat att två nya [REC]-filmer är i görningen "[REC] 3: Genesis" och "[REC] 4: Apocalypse" som är tänkta att avsluta serien. Men nu surras det om att en femte film kan komma att göras.

Enligt DreadCentral ska skaparna bakom "[REC]"-serien - Paco Plaza och Jaume Balaguero - nyligen ha haft en liten diskussion regissörer emellan, och tydligen ska Plaza ha nämnt att han har en idé till en femte "[REC]"-film som ska följa upp 3an och 4an.

Ingenting är ännu helt bekräftat men det verkar finnas en idé därute och det kan möjligtvis bli så att vi får se en femte "[REC]"-rulle.

Vad tror ni om det?

Första postern till "Paranormal Activity 3" är här.

Jag tänkta avsluta veckans skräckrapport med att rulla ut den första officiella postern till "Paraormal Activity 3" som släpptes i veckan.

Här kan ni ta er en titt på postern.

"Paranormal Activity 3" får svensk biopremiär den 21 oktober.

| 31 augusti 2011 12:15 |