Film

Skribent

Robert Lange

9 augusti 2011 | 20:01

Veckans skräcknytt v.32

Rapporter från inspelningarna av "Dracula 3D", Rob Zombie om "Lords of Salem", Aronofsky gör demonisk TV-serie och två nya TV-spots till "Contagion"!

Dario Argento rapporterar från inspelningarna av "Dracula 3D"

Floppen med "The Mother of Tears" resulterade i att den italienske skräckmästaren inte kunde säkra en biopremiär för sin senaste film "Giallo" (2009). Men detta är ingenting som kan hålla den nu 70-årige Dario Argento borta från filmkamerorna!

Argento intervjuades nyligen av Fangoria i Turin, där inspelningarna av "Dracula 3D" pågår för fullt.

- Jag har alltid fascinerats av denna typ av filmskapande och när jag fick manus till filmen kunde jag inte tacka nej, förklarar Argento för Fangoria.

- Vi använder oss nu av kamerorna Lexa och Sony F3 som är helt fantastiska att jobba med. Det är också första gången som den nya Lexa-kameran används för en 3D-film. Den här tekniken är givetvis mycket mer komplex, svår och tidskrävande men jag har ett fantastiskt italiensk filmteam som står vid min sida.

Filmfotografen Luciano Tovoli, som stod bakom kameran på bl.a. "Suspiria" och "Tenebre", är tillbaka och Argentos trogne effektmakare Sergio Stivaletti står återigen för make-up och effekter i "Dracula 3D".

- Vi kommer den här gången använda oss av mer visuella specialeffekter än vi tidigare gjort i mina filmer, avslöjar Argento.

Nu håller vi tummarna för att Argento med sin kommande "Dracula 3D" återigen visar att han är en sann skräckmästare!

Rob Zombie snackar "Lords of Salem"

Rob Zombie är nu i full gång med förarbetet till sin kommande skräckfilm "The Lords of Salem".

I förra veckan slog sig Zombie ned för att titta igenom några tester av specialeffekter till filmen och skrev då följande på sin twitter:

- Tittar just nu på effekttester till "Lords of Salem". Herrejävlar, det här är verkligen sjuka grejer. Jag hoppas på att ni gillar galna, perversa, sataniska filmer.

Det sistnämnda motsvarar väl på ett ungefär vad Zombies filmer brukar bestå av. Nu väntar många skräckfans med spänning på att få se vad Zombie har kokat ihop denna gång.

"The Lords of Salem" får amerikansk biopremiär under 2012.

Darren Aronofsky gör TV-serie om demonisk besatthet?

"Black Swan"-regissören Darren Aronofskys produktionsbolag - Protozoa Pictures - har nyligen skaffat sig rättigheterna till författaren Daryl Gregorys novell "Pandemonium". Planen är nu att utveckla den till en TV-serie, rapporterar Indiewire.

Novellen utspelar sig i en alternativ världshistoria där forskare noggrant dokumenterat tusentals fall av s.k. "demonisk besatthet".

Historien följer den 20-årige Del Pierce som själv varit besatt av en demon när han var 5 år gammal. När han nu vill bli av med denna demon tvingas han ut på en resa genom sina egna bortträngda minnen.

Novellens genre - skräckhistoria/psykologisk thriller - låter verkligen som något för Aronofsky att sätta tänderna i.

Mer detaljer dyker troligen upp inom kort.

Två nya TV-spots till Soderbergh's "Contagion"

I veckan dök två nya TV-spots till Steven Soderberghs kommande film "Contagion" upp på BloodyDisgusting som ni nu kan ta er en titt på här.

Synopsis: Ett luftburet, dödligt virus sprider sig snabbt över världen. Den drabbade dör inom loppet av några dagar efter att ha blivit smittad. Nu försöker världens forskare till varje pris hitta ett botemedel för att stoppa paniken som utbrutit och som sprider sig snabbare än viruset självt. Samtidigt kämpar vanliga människor för att överleva i en värld som håller på att falla samman.

I rollistan hittar vi bl.a. Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet, Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow och Lawrence Fishbourne. "Contagion" får premiär den 21 oktober.

Gunnar Hansen om "Texas Chainsaw Massacre 3D"!

Slutligen överlåter jag ordet till Gunnar Hansen som nyligen besökte evenemanget Summer Fears i Tatamagouche, USA. Trots att Hansen inte kunde avslöja alltför många detaljer kring kommande "Texas Chainsaw Massacre 3D" bjöd han ändå på lite information kring projektet.

Mycket nöje!

| 9 augusti 2011 20:01 |