Film

Skribent

Robert Lange

7 juni 2011 | 14:35

Veckans skräcknytt v.23

Ingen 3D för Tim Burtons "Dark Shadows", "Apollo 18" får återigen ett nytt releasedatum och vi får en första titt bakom kulisserna på "Dracula 3D", och även ett första klipp från Craig Gillespies "Fright Night"!

Ingen 3D för Tim Burtons "Dark Shadows"!

Tim Burton sätter nu igång med sin filmatisering av den gamla såpoperan "Dark Shadows" rapporterar The Wrap. Burton har även fastställt att filmen inte kommer att göras i 3D.

- Jag har inga planer för det. Jag älskade att göra "Alice" i 3D. Jag tycker att folk ska kunna välja om de vill se filmer i 3D, de ska inte tvingas till det.

Burtons kommande filmatisering av den gamla såpoperan, beskrivs som en gotisk skräckhistoria. Handlingen kretsar kring vampyren Barnabas Collins (Depp) och hans möten med diverse häxor, spöken, varulvar och monster.

"Dark Shadows" skapades från början av regissören Dan Curtis och sändes på kanalen ABC mellan åren 1966 och 1971.

Premiären för Burtons film äger rum den 11 maj 2012, och i rollistan hittar vi bl.a. Johnny Depp, Jackie Earle Haley ("A Nightmare on Elm Street 2010"), Eva Green ("Casino Royale") och Michelle Pfeiffer ("Wolf").

En första bild bakom kulisserna på Dario Argentos "Dracula 3D"!

I veckan fick vi oss en första titt på en bild tagen bakom bakom kulisserna på Dario Argentos "Dracula 3D"!

På bilden ser vi Asia Argento som kommer att spela rollen som Lucy("Land of the Dead") och Thomas Kretschmann ("King Kong") som axlar rollen som greve Dracula.

De två spelade senast mot varandra 1996, i Dario Argentos "The Stendahl Syndrome".

Synopsis: Historien börjar med att Jonathan Harker, reser från England till greve Draculas avlägsna slott, beläget i de mest okända och svårtillgängliga delarna av Transylvanien.

Harker har fått i uppdrag att registrera greve Draculas bibliotek.

Väl mött av greve Draculas gästvänlighet, märker Harker snart att han är fånge i grevens slott, och snart börjar han även märka av Draculas mystiska förehavanden om natten...

Inspelningarna av filmen kommer enligt Dreadcentral påbörjas inom kort.

Releasedatum för "Apollo 18" flyttas igen!

Regissören Gonzalo López-Gallegos omtalade "found footage" film - "Apollo 18" - får nu för femte gången ett nytt releasedatum rapporterar Slashfilm.

Senast kalendern uppdaterades skulle filmen rulla upp på biograferna den 26 augusti, men nu flyttas istället premiären till den 2 september.

Dessa ändringar beror enligt Slashfilm på att Troy Nixeys kommande skräckis "Don't Be Afraid of the Dark", som för övrigt producerats av Guillermo Del Toro, har premiär den 26 augusti, och för att premiärerna inte skulle krocka, fick man helt enkelt flytta på datumet för "Apollo 18".

Första klippet från Craig Gillespies "Fright Night"!

Vi avrundar veckans skräckrapporter med ett första klipp till Craig Gillespies remake av skräckklassikern "Fright Night" har nu släppts, och även en sprillans ny trailer som ni kan ta er en titt på det här nedan.

Mycket nöje!

Klipp från "Fright Night"

"Fright Night" - Trailer 2

| 7 juni 2011 14:35 |