Film

Skribent

Andreas Samuelson

19 augusti 2022 | 06:00

Veckans mest oväntade uppföljare: ”R.I.P.D. 2” är på väg

2013 års megaflopp med Ryan Reynolds och Jeff Bridges får en tvåa - som släpps direkt för streaming.
”R.I.P.D.” byggde på Peter M. Lenkovs serieroman och följde en död polis (Reynolds) som på andra sidan får hjälp av en kollega (Bridges) att hitta sin egen mördare.
 
Filmen sågades till fotknölarna av kritikerna och har sämre Reynolds-procent på Rotten Tomatoes än ”Green Lantern”. Den gick om möjligt ännu sämre på biograferna där den drog in 78 miljoner dollar på en rapporterad 130 miljoners budget.
 
När man trodde att detta varumärke var dött och begravet i filmvärlden så är det nu klar att det kommer en uppföljare, ”R.I.P.D. 2: Rise of the Damned”, skriver Bloody Disgusting. Kassakon Reynolds och Oscarsvinnaren Bridges är inte oväntat för upptagna med sådant trams och Universal verkar inte helt lita på att publiken strömmar då den går direkt på streaming.
 
I registolen finner vi Paul Leyden (”Chick Fight” med Malin Åkerman) medan nämnvärda skådespelare i rollistan lyser med sin frånvaro. Med tanke på första filmens bottenkvalité - trots budget och stora stjärnor - så är nog detta inget att räkna med. Men mirakel kan ske...
 
”R.I.P.D. 2: Rise of the Damned” har amerikansk premiär 15 november.
| 19 augusti 2022 06:00 |