Skribent

Mats Karlsson

17 februari 2011 | 13:46

Vaughn gör ny superhjältefilm

Matthew Vaughn nästa projekt kan bli en film om pensionerade superhjältar där han vill ha Eastwood, Nicholson och Beatty I rollistan.

Matthew Vaughn är inte främmande för superhjältefilmer, trots sina uttalanden om att genren skulle vara urvattnad och snart begravd. Han gjorde "Kick-Ass" 2009 och nu håller han på och slutför "X-Men: First Class". Nu kollar han på en nysuperhjältefilm som heter "Golden Age", om ett ålderdomshem där gamla och uttjänta superhjältar hamnar, skriver Deadline.

Den är baserad på en outgiven serieroman skriven av den engelske talkshow-värden Jonathan Ross. Vaughn vill få de tilltänkta skådespelarna ombord projektet innan manuset ens är skrivet. På hans önskelista finns Clint Eastwood, Jack Nicholson och Warren Beatty för att spela de pensionerade superhjältarna som hjälper sina barnbarn när deras föräldrar vänder upp och ner på världen.

Vaughn tog "The Expendables" och "Red" som exempel för publik som inte har något emot äldre actionhjältar.

- Vi har dessa stora namn som nuförtiden mest får spela biroller. Jag vill ge dem huvudrollerna igen och låta dem ha lite roligt, säger Vaughn.

| 17 februari 2011 13:46 |