Serie

Skribent

Patrik Jonsson

6 januari 2014 | 21:01

Varulvstätt på TV i vår

"Hemlock Grove" och "Teen Wolf" får konkurrens av "Bitten" på HBO Nordic.

Längre fram i vår har den andra säsongen av Eli Roths varulvssaga "Hemlock Grove" premiär på Netflix. Detta är dock inte den enda TV-serien vilken ska kretsa kring just varulvar i vår, då kanadensiska Space TV tillsammans med Syfy börjar sända deras varulvssatsning "Bitten" nu på lördag den 11:e januari (Space One) i Kanada och på måndag den 13:e januari (Syfy) i USA. Lyckligtvis kommer streamingtjänsten HBO Nordic att börja sända den redan den 12:e januari.

Vampyrer har länge härjat runt på TV och vad det gäller på film ska vi inte ens tala om. Varulvar har liksom mer stått där lite i skymundan, speciellt vad det gäller TV-serier. Ifjol då Eli Roths "Hemlock Grove" hade premiär ändrades detta något, äntligen en tvättäkta varulvsserie. Dessvärre uppskattade jag personligen den inte så mycket som jag innan hade hoppats på, men likväl, en varulvsserie var det. Den gick hyggligt bra också och det hela resulterade i, som nämnts ovan, en andra säsong som ser dagens ljus längre fram under våren. Även MTV:s "Teen Wolf" från 2011 rullar på rätt så framgångsrikt och just den här framgången med varulvar har naturligtvis snappats upp av fler kanaler och här har vi nu alltså debutanten "Bitten" som kommer från ett samarbete mellan den kanadensiska sci-fikanalen Space TV och amerikanska Syfy.

Ifall titeln på serien känns bekant så baseras "Bitten" på den bästsäljande romanen med samma namn vilken ingår i romanserien "Women of the Otherworld" från 2001 av författarinnan Kelley Armstrong. I och med att serien främst är en kanadensisk produktion kommer den naturligtvis också att utspela sig en hel del där, bland annat i Ontario och Toronto. Den kommer dock även att vara in och nosa på (i dubbel bemärkelse) USA då den även har New York som en del av utspelningscentrat.

I serien ska vi, mycket kortfattat, få bekanta oss med huvudkaraktären Elena Michaels vilken bevisligen är den ende kvinnliga varulven. Elena ingår i en stor flock varulvar där hon främst har som uppgift att jaga och likvidera de varulvar som "bryter" mot reglerna. Hon tröttnar dock på detta liv; att ständigt leva under täckmantel, att inte bli accepterad för den hon egentligen är, är något som tär på henne så hon beslutar sig helt enkelt för att bryta upp med sin flock och försöka börja leva ett "normalt" liv hemma i sin hemstad Toronto. Det nya livet blir dock inte långvarigt då den forna flockens ledare inom mycket kort kontaktar henne om ett dramatiskt hot som uppstått. Ja, ungefär så där ligger det till!

I huvudrollerna finns bland andra Laura Vandervoort ("Smallville"), Greyston Holt samt Michael Xavier och den första säsongen består av 13 avsnitt. Ni intresserade ska alltså ringa in den 12:e januari för då ser serien sitt ljus på HBO Nordic. Här har ni en trailer:

Jag personligen är väl inte så där jättepeppad på den direkt, men vad tycker och tänker ni andra? Behövs det fler varulvsserier och kan "Bitten" bli varulvsserien med stor V? Kommentera gärna nedan.

| 6 januari 2014 21:01 |