Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

23 januari 2024 | 07:30

Världens största youtuber lockas till Prime Video med 100 miljoner dollar

Har du koll på MrBeast? Han är bland annat känd för att bränna stora summor pengar på sin YouTube-kanal - ibland bokstavligt.
Hans riktiga namn är Jimmy Donaldson, men på nätet är han mer känd som MrBeast. Han är den privatperson som har flest prenumeranter i världen på YouTube (och näst flest om man även räknar in företag).
 
MrBeast är känd för att låta folk tävla om pengar i komplicerade och fantastifulla utmaningar (som den virala "Squid Game"-utmaningen), men har också hängett sig åt välgörenhet genom att till exempel bygga 100 brunnar i afrikanska byar.
 
Och snart lär han ha råd att göra ännu mera gott. Variety har fått veta att MrBeast är nära att skriva på ett ekonomiskt tilltalande kontrakt för streamingtjänsten Prime Video.
 
Målet ska vara någon form av realitytävling i samma anda som vad han redan gjort för sin egen YouTube-kanal i många år. Enligt uppgift ska avtalet vara värt närmare 100 miljoner amerikanska dollar.
 
Som sagt, det är en populär grabb.
 
Det är än så länge okänt (och möjligtvis inte helt klart) exakt hur upplägget för realityserien blir och vad den kommer att heta. 
 
Här kan du kolla in hela "Squid Game"-utmaningen:
 
| 23 januari 2024 07:30 |