Film

Skribent

Alexander Svensson

28 oktober 2023 | 11:00

Jami Gertz fyller 58 år! Så blev hon världens rikaste skådis

Om du trodde att George Clooney eller Dwayne Johnson hade mest pengar i Hollywood så trodde du fel.
När någon säger “världens rikaste skådis” går tankarna gissningsvis till en ikonisk filmstjärna som George Clooney eller Leonardo DiCaprio, eller kanske någon som Robert Downey Jr som måste ha drunknat i pengar efter alla Marvelfilmer han gjort. Men nej, världens rikaste skådis är ingen annan än Jami Gertz, och idag fyller hon 58 år.
 
Gertz har haft en lång karriär med roller i både film och på TV, med roller i bland annat “The Lost Boys”, “Quicksilver” och “Still Standing”. Hon syntes även i ett avsnitt av “Seinfeld”, där hon i en känd scen vägrar dela med sig av toalettpapper till Elaine (Julia Louis-Dreyfuss). Majoriteten av hennes pengar har dock inte kommit från skådespeleriet, utan från affärsverksamhet. Sedan 1989 är hon gift med affärsmannen Tony Ressler, vars net worth i år är 7.5 miljarder dollar.
 
Jami Gertz som Jane i "Seinfeld"-avsnittet "The Stall"
 
Gertz har dock berättat för The Hollywood Reporter att Ressler inte var tillnärmelsevis så rik när de gifte sig. Då var det istället just hennes skådespelarpengar de levde på.
 
- Alla trodde att jag gifte mig med en rik snubbe. Men jag tjänade mer pengar - mycket mer pengar - än Tony när jag träffade honom. Jag betalade för vårt första hus. Jag betalade för vår första semesterresa. Jag gifte mig med honom för att jag blev kär i honom.
 
Det var först flera år senare, när Tony Resslers företag blev riktigt framgångsrika, som han gick om hustrun i inkomst. Idag är de båda rika som troll.
 
Men Jami Gertz är inte den som ligger på latsidan bara för att hon har en make med fina företag. Hon tar aktiv del i makens affärsverksamhet, och de två jobbar tillsammans, bland annat som ägare av det amerikanska basketlaget Atlanta Hawks. Dessutom har hon på intet vis lämnat skådespeleriet bakom sig. Så sent som förra året kunde hon ses i den romantiska komedin “I Want You Back” med bland andra Scott Eastwood och Gina Rodriguez.
 
Monica i Friends (Courteney Cox) kunde spelats av Jami Gertz!
 
Det ska också nämnas att Jami Gertz kunde ha haft en ännu större karriär (och därmed ännu mer stålar) än hon redan haft: enligt Vulture ska hon ha varit en kandidat för rollen som Monica Geller i “Friends”, en roll som sedermera gick till Courteney Cox. Men det är förmodligen inte en roll som Jami Gertz gråter sig till sömns över.
 
Med karriär inom både affärsverksamhet och skådespeleri och vad som verkar vara ett lyckligt äktenskap så får man nog slå fast att saker och ting gått riktigt bra för Jami Gertz. Idag gratulerar vi stort på hennes 58e födelsedag!
| 28 oktober 2023 11:00 |