Spel

Skribent

David Grundström

9 oktober 2017 | 16:30

Världens populäraste PC-spel fortsätter slå rekord

"Playerunknown's Battlegrounds" har nu mer än dubbelt så många aktiva spelare som "Dota 2", som tidigare legat på förstaplats.
Det är inte ens färdigt, men har ändå slagit alla rekord när det gäller spelaraktivitet!
 
För inte så länge sedan alls var det en stor milstolpe att "Playerunknown's Battlegrounds" närmade sig en miljon aktiva spelare samtidigt och närmade sig spelarantalet hos det dominanta "Dota 2". Idag är spelet långt förbi den första miljonen och närmar sig nu sin andra. Under de senaste 24 timmarna har rekordantalet nämligen legat på över 1,9 miljoner aktiva spelare samtidigt, medan de tidigare nämnda "Dota 2" kommit upp i lite över 700 000 som mest. 
 
 
Det är en framgångssaga utan dess like, men vad är det egentligen som lockar så mycket med spelet?
 
"Playerunknown's Battlegrounds", eller "PUBG" som det ofta förkortas som, är enkelt förklarat ett "Battle Royale" eller "Hunger Games" i spelform. 100 spelare hoppar fallskärm ner på en gigantisk karta och måste sedan hitta vapen och utrustning för att bli den siste stående personen. Allt eftersom tiden passerar krymper det enorma spelutrymmet av ett elektriskt fält som skadar alla spelare som hamnar utanför det.
 
Du kan antingen välja att hoppa in i matchen ensam, eller i en grupp om fyra, och matchen slutar när sista spelare - eller sista team - står kvar som överlevare. 
 
För tillfället är "PUBG" inte färdigt, utan befinner sig i så kallad "Early Access". Det kommer konstant nya uppdateringar och förbättringar på vägen mot målet att bli ett fullständigt spel. Idagt är det endast tillgängligt på PC, men en Xbox One version är på väg innan årets slut.
 
Du kan se en trailer för "Playerunkown's Battlegrounds" här:
 
 
"Playerunkown's Battlegrounds" finns tillgängligt i Early Access på PC nu, och kommer till Xbox One i slutet av 2017.
| 9 oktober 2017 16:30 |