Film

Skribent

Sarah Åkerman

12 juni 2018 | 10:00

Varför Matt Damon och Carl Reiner blev bortklippta från ”Ocean's 8”

En fråga som har funnits vid många fans läppar är var Matt Damon och Carl Reiners cameos för ”Ocean's 8” tog vägen.
Det är en stjärnspäckad film som hade premiär denna vecka i Hollywood, men det var många frågetecken om varför Matt Damon och Carl Reiner blev bortklippta från filmen. 
 
Regissören Gary Ross berättar för The Hollywood Reporter vid filmens premiär:
 
– Denna film är den film jag har klippt mest rigoröst i av alla filmer jag har gjort. Man klipper och leker med olika grejer och man hittar olika vinklar. Jag har aldrig spelat in scener efter att jag har varit klar med en film förut heller, men denna gång så blev det en massa sådant, och det kändes skönt också.
 
En av anledningarna till varför Matt Damon blev klippt ifrån filmen som det spekulerades om på internet var att det var för han hade åsikter om #MeToo rörelsen. Det fanns även en protestlista på nätet för att han inte skulle medverka i filmen. Ross säger dock att det var inte anledningen till varför skådespelarna inte finns med i filmen:
 
– Det var väldigt många som var snälla och var med i filmen som på grund av klippning och berättigande anledningar inte kom med, och vissa kom med. Vi slutade filma tio dagar över tiden så det fanns väldigt mycket material att använda. Men i slutändan så har det allt med berättelsen att göra.
 
”Ocean's 8” har biopremiär i Sverige den 27 juni.
 
Vad tycker ni om att Matt Damon blev bortklippt?
| 12 juni 2018 10:00 |