Film

Skribent

MovieZine

5 april 2023 | 11:30

Därför tackade Harry Styles nej till att spela prinsen i "Den lilla sjöjungfrun"

Harry Styles kunde ha spelat prins Eric i Disneys nya remake. Nu avslöjas det att artisten tackade nej för att han ville ha "mörkare" roller.
Snart närmar det sig premiär för live-action-remaken av "Den lilla sjöjungfrun" med artisten Halle Bailey i huvudrollen, vars senaste trailer blev den mest sedda för en Disney-remake sedan nyversionen av "Lejonkungen" från 2019.
 
Filmen har en gedigen rollista där vi bland annat kommer att få se, eller höra, Javier Bardem, Melissa Mccarthy, Jacob Tremblay och Awkwafina. I rollen som prins Eric kommer vi att få se den något mer okända Jonah Hauer-King, som tidigare har varit med i BBC serie "Little Women" från 2017. Men vi hade kunnat se någon helt annan i rollen nämligen världsartisen och skådespelaren Harry Styles
 
Regissören Rob Marshall ("Into the Woods") berättar i en intervju med Entertainment Weekly om varför artisten valde att tacka nej.

- Vi träffade honom och han var underbar. Men Harry kände till slut att han ville göra andra filmer som var lite mörkare. För musikaliska människor som Harry vill man inte nödvändigtvis bara bli sedd som en sångare. Det är därför han var ute efter att göra något annat som kanske inte tillhörde musikalgenren.
 
- Det hade varit en rolig idé, men i slutändan tror jag att saker händer av en anledning. Jag är glad över att ha två helt nya, unga skådespelare i filmen, säger regissören.
 
Large 3edb8321ad2fd05723ef2352aff661db eric mermaid
 
Det var även snack om att Harry Styles skulle spela rollen som Elvis i Baz Luhrmanns film från förra året, men regissören var tveksam till att ge rollen till en redan global stjärna.

- Harry är en riktigt begåvad skådespelare. Jag skulle gärna vilja jobba med honom på något, men problemet med Harry är att han är Harry Styles. Han är redan en ikon, har Luhrmann sagt. 
 
Som vi alla vet gick Elvis-rollen till slut till Austin Butler, som Oscarsnominerades för sin insats. Men Harry Styles är nog nöjd ändå som bland annat fick sin "mörkare" roll i filmen "Don't Worry Darling" med Florence Pugh, som hade premiär förra året.
 
 
"Den lilla sjöjungfrun" har biopremiär 26 maj. Läs också vilka fler Disney-filmer som är på gång med en live-action-version
 
Hade ni hellre velat se Harry Styles i rollen som prins Eric i nyversionen av "Den lilla sjöjungfrun"?
| 5 april 2023 11:30 |